Čini se da Frka Petešić ipak nešto skriva: Zašto ne želi konkretno odgovoriti na jedno škakljivo pitanje

Čini se da Frka Petešić ipak nešto skriva:  Zašto ne želi konkretno odgovoriti na jedno škakljivo pitanje

Tek što je objašnjeno kako je obnovljena zgrada u kojoj predstojnik ureda premijera Zvonimir Frka Petešić koristi stan, postavljeno je pitanje je li na stan od 96 kvadrata uopće imao pravo. 

Naime, dok mu je boravište u Zagrebu, Frka Petešić ima prijavljeno prebivalište u obiteljskoj kući u Salima, ali, prema pisanju više medija, njegova obitelj je prijavljena u zagrebačkoj Dubravi.

Predstojnik ureda premijera za RTL odgovara da je rođen u Francuskoj i da je povratnik u Hrvatsku u kojoj ne posjeduje nekretninu. Zakonski mora imati prebivalište, koje je u Salima, ali prirez plaća u Zagrebu, javlja RTL.

Stan velike kvadrature je dobio jer u njemu živi sa suprugom i dvoje djece. No, je li mu obitelj u isto vrijeme prijavljena u zagrebačkoj Dubravi, Petešić na naše pitanje nije odgovorio. 

Njegov odgovor objavljujemo u cijelosti:

“Prebivalište sam, prije odlaska na četverogodišnji veleposlanički mandat u Maroku i kratko vrijeme nakon povratka s mandata, imao u Zagrebu, na adresi stana prijatelja koji sam koristio.

Po povratku s veleposlaničkog mandata u Maroku, 31. 8. 2017. prebivalište sam prijavio u Općini Sali 27. 9. 2017. na obiteljsku kuću svog oca.

U Salima imam obiteljsku kuću gdje provodim svako ljeto i većinu praznika. Prijavljen sam na obiteljsku kuću svog oca. Rođen sam u Parizu gdje sam se školovao i studirao, bio sam diplomat u MVEP-u od 1996. te sam većinu svog života proveo u inozemstvu na mandatima u Parizu, Bruxellesu i Maroku.

Nakon imenovanja na dužnost predstojnika Ureda predsjednika Vlade, koju sam preuzeo 1. rujna 2017., Odlukom Ministarstva državne imovine dobio sam stan na korištenje 13. listopada 2017. Od 27. 10. 2017. imam prijavljeno boravište na toj adresi, na temelju čega plaćam porez na dohodak i stopu prireza od 18% koja vrijedi u Zagrebu.

Nisam odlučivao o lokaciji ni o veličini stana koji je dodijeljen meni i mojoj obitelji (žena i dvoje djece) već je to odredilo i o tome me obavijestilo nadležno ministarstvo. Stoga Vas molim da to pitanje uputite Ministarstvu graditeljstva, prostornoga uređenja i državne imovine”, tako Frka Petešić odgovara.

Na fotografiji: Zvonimir Frka Petešić i Andrej Plenković

Foto: Hina