Cure detalji: Atentator na Fica ima 71 godinu?

Cure detalji: Atentator na Fica ima 71 godinu?

Nakon atetata na slovačkog premijera Roberta Fica u gradu Handlova, udaljenom od Bratislave oko 150 km, krenula su nagađanja u kakvom je stanju.

Ubrzo je sve potvrđeno na njegovom Facebook profilu:

“Danas je upucan R. Fico. Ustrijeljen je s više hitaca i trenutno je u životnoj opasnosti. U ovom trenutku ga helikopterom prevoze u Bansku Bystricu, jer bi put do Bratislave trajao predugo zbog nužnosti akutne intervencije. Sljedećih nekoliko sati bit će odlučujući”, piše u objavi.

U međuvremenu, prisutne televizije i redakcije mapiraju situaciju. Urednik RTVS-a je u intervjuu naveo da je “mislio da se radi o starijem muškarcu sa dužom kosom i povredom na glavi”. No, napomenuo je urednik, napadača je vidio samo vrlo kratko. Prema njegovim riječima, policajci su ga odmah primirili i nakon pet minuta koliko je ležao na zemlji, ukrcali su ga u automobil. Odmah nakon što su zaštitari osigurali gomilu. Daljnje informacije govore da je napadač iz Levica.

Reuters je pak objavio i fotografiju napadača koji prikazuje napadača na podu.

Kako javlja TV Joj, na Roberta Ficu pucao je 71-godišnjak iz Levica, prenosi Index.  

Podsjetimo, prema prvim informacijama na Fica je, nakon što je izašao ispred zgrade u kojoj se održavala sjednica vlade, ispaljeno više hitaca te je ranjen u ruku i trbuh i bit će hitno operiran.

I Dennik N javlja da je slovački premijer izvan životne opasnosti. Propucan mu je trbuh, a ima i druge ozljede.