Cure nevjerojatne informacije o nestalom Titanu: Podmornicom upravlja joystick od 30 dolara

Cure nevjerojatne informacije o nestalom Titanu: Podmornicom upravlja joystick od 30 dolara

Kanadski zrakoplov u potrazi za podmornicom nestalom na putu prema olupini Titanica detektirao je podvodne zvukove, objavila je američka obalna straža, a informaciju su tijekom srijede potvrdili i na konferenciji za novinare.

– Detektirane signale smo poslali najboljim ljudima na svijetu koji su ih analizirali i poslali nam ih natrag kako bi voditelji istrage donijeli odluke. Morali smo eliminirati potencijalne izvore tih zvukova koje potencijalno nije napravila podmornica Titan, rekao je Carl Hartsfield, stručnjak koji pomaže u potrazi.

Američka obalna straža predviđa da će se zalihe kisika u podmornici Titan potrošiti najkasnije do sutra u 13.08 sati po hrvatskom vremenu.

Podmornicom upravlja joystick od 30 dolara?

Dok traje potraga za nestalom podmornicom s pet putnika koja je istraživala olupinu Titanica, pojavila se nevjerojatna vijest da Titanom upravlja joystick vrijedan 30 dolara. Da bi stvar bila gora, riječ je o joysticku koji je dobio stotine loših recenzija kupaca na internetu.

OceanGate, tvrtka koja provodi podvodnu turu, otkrila je da podmornicom Titan upravlja modificirani Logitech G F710 Wireless Gamepad koji datira još iz 2010. godine, javlja Jutarnji list.

Upravljač, koji radi na dvije AA baterije, ima ukupnu ocjenu 4,2 od pet na Amazonu, ali i stotine recenzija s jednom zvjezdicom koje su starije od desetljeća te tvrde da uređaj pati od iritantnih i redovitih problema s povezivanjem.

Ostale teme među negativnim recenzijama uključuju probleme s analognim palicama joysticka kao i činjenicu da je pritiskom na određene gumbe poremećena cijela ploča.

A Logitech G F710 Wireless Gamepad kompatibilan je samo sa sustavima Windows i Chrome koji su stari više od desetljeća, piše Daily Mail.

Kako je to primjetio jedan recenzent na Amazonu, koji je kupio dva joysticka 2017., ‘morao sam ih baciti u smeće nakon samo četiri mjeseca.‘

Dionice Logitecha pale su za tri posto u srijedu ujutro kako su se proširile vijesti o nestaloj podmornici koja koristi njihov joystick, a u posljednjih pet dana zabilježila je pad od četiri posto.

Ekspedicija OceanGate povela je petero ljudi, koji su navodno platili po 250.000 dolara, u nedjelju u dubine sjevernog Atlantika na podvodnu turu, a kontakt je izgubljen nakon sat i 45 minuta.

Dok svijet sa zebnjom čeka da se pronađe posada, javnost je šokirana zbog zastarjelog joysticka za PC igrice koji upravlja OceanGateovom podmornicom.

Srebrni uređaj ima tradicionalni raspored sustava za igranje s dvije analogne palice sprijeda, crnim D-padom u gornjem lijevom kutu i šarenim gumbima s desne strane.

Ima bežičnu vezu od 2,4 GHz, za koju su korisnici na Amazonu rekli da će povremeno padati.

Logitech G F710 može raditi bežično pomoću dvije AA baterije ili se priključiti na izvor napajanja.

Foto: Hina