Curić i Varga na slobodi: Mogu li Karamarko i Brkić mirno spavati?

Curić i Varga na slobodi: Mogu li Karamarko i Brkić mirno spavati?

Optužno vijeće osječkog Županijskog suda potvrdilo je osnovanost optužnice protiv bivšeg policijskog informatičara Franje Varge i bivšeg vozača ministra poljoprivrede Blaža Curića u aferi SMS. Također, Optužno vijeće ukinulo im je istražni zatvor.

 Njih dvojica nedugo potom izašli su iz zatvora. U optužnom su zatvoru bili šest mjeseci te se sada, po sili zakona, nastavljaju braniti sa slobode. Suđenje bi moglo početi kroz dva mjeseca.

Vargu i Curića Uskok tereti zbog sprječavanja dokazivanja i pomaganja u tome nedjelu, a optužno vijeće optužnicu može potvrditi, odbaciti ili ju vratiti tužiteljstvu na doradu, piše N1.

Varga je, po tvrdnjama tužiteljstva, izrađivao lažne SMS-ove, među ostalima i za Zdravka Mamića, a Curić ga je navodno u rujnu prošle godine telefonom upozorio da se protiv njega vodi kriminalističko istraživanje.

Nakon otkrivanja ove afere mediji su tvrdili da su Vargine usluge koristili i bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko te zamjenik predsjednika HDZ-a i Curićev kum, potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić, koji su takve optužbe odbacili.

Krajem studenoga u medijima su objavljeni detalji Vargina istražnog iskaza u kojem, osim o svom odnosu s Mamićem, govori i o suradnji s Karamarkom, Brkićem, bivšim savjetnikom predsjednice Republike Vladom Galićem, ali i nekadašnjim vlasnikom Argokora Ivicom Todorićem. I Todrić je također, uz Brkića i Karamarka, ispitan u ovoj istrazi zbog sumnje da je Varga povezan sa SMS prepiskom skupine “Borg”.