Josip Đakić: Posljednji sam saznao da će Tolušić biti smijenjen jer su oni koji su odlučivali o tome znali kako ću reagirati

Josip  Đakić: Posljednji sam saznao da će Tolušić biti smijenjen jer su oni koji su odlučivali o tome znali kako ću reagirati

Utjecajni HDZ-ov saborski zastupnik i bivši šef HVIDRA-e Josip Đakić komentirao je  Večernjem listu rekonstrukciju vlade i otkrio detalje iz razgovora s Andrejeme Plenkovićem.

”Teško mi je, to je poznato, sakriti emocije u važnim događajima, a ono što se zbilo u srijedu svakako jest velik događaj. Smjenu ministra iz naše sredine koji je dobro radio svoj posao stvarno nije lako prihvatiti’, rekao je Đakić.

Tvrdi da je posljednji saznao da će Tolušić biti smijenjen jer su oni koji su o tome odlučili ”znali kako će reagirati”.

”Jopa, ovo nije kraj, nego korak u stranu, da bi u budućnosti bilo sve što treba. Mi ne mijenjamo odnos, ja nemam ništa protiv vas”, riječi su koje mu je, kako tvrdi, uputio Plenković

“On je također kazao da cijeni naše rezultate i što smo napravili za stranku te da će Vesna Bedeković postati ministrica koja će nastaviti rad u drugoj sferi i također biti za našu sredinu ono što je Tolušić bio” rekao je Đakić. Ministrica Bedeković je iz Pitomače pored Virovitice.

Dodao je i da će se sam angažirati oko reizbora predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, zbog propusta koji su se dogodili za europske izbore.

”Bit ću uključen u kampanju maksimalno, kao i dosad. Bit ću možda i više operativan na terenu jer europski su izbori točno pokazali gdje se događaju greške i što nije odrađeno.

Stoga neću prepustiti više nikome, ni izbornom stožeru u Zagrebu, ni izbornom stožeru u Virovitici, ni onima koji će biti imenovani za voditelje stožera, nego ću sam uhvatiti sve u ruke i učiniti sve da Kolinda Grabar-Kitarović pobijedi i osvoji drugi predsjednički mandat”, obećao je Đakić.

Foto: Edvard Šušak/ Hina