Dalić poslao snažnu poruku bahatom Petkoviću: U momčadi postoji hijerarhija. On nije smio pucati jedanaesterac

Dalić poslao snažnu poruku bahatom Petkoviću: U momčadi postoji hijerarhija. On nije smio pucati jedanaesterac

BRUNO PETKOVIĆ izborio je, a onda nije uspio realizirati jedanaesterac u porazu 0:3 Hrvatske protiv Španjolske na startu Europskog prvenstva. Na tu situaciju tijekom konferencije za medije dan nakon utakmice osvrnuo se izbornik Zlatko Dalić. Podsjetimo, igrala se 78. minuta kad je španjolski golman Unai Simon pogriješio i izgubio loptu do koje je stigao Lovro Majer. Majer ju je proslijedio do Brune Petkovića, koji je bio u naletu prema španjolskom golu kada ga je zaustavio Rodri.

Sudac je pokazao na bijelu točku, a Petković preuzeo odgovornost. Simon je obranio njegov udarac, nakon čega je Petković pogodio mrežu u novom pokušaju. Gol nije priznat zbog preranog utrčavanja Ivana Perišića u kazneni prostor. No, ispostavilo se da Petković nije trebao ni stavljati loptu na bijelu točku, javlja Index.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Petković je zapravo ponizio Perišića i pokazao neposlušnost Daliću: Modrić je vjerojatno kolutao očima kada je vidio takvu bahatost

“Penale pucaju Andrej Kramarić i Luka Modrić, a oni nisu bili u igri. Petković nije trebao pucati, jer je pravilo da igrač koji je iznudio penal ne puca. Ako već mi s klupe nismo uspjeli riješiti, postoji hijerarhija u momčadi i on nije trebao pucati penal. Nema tu uzimanja odgovornosti i to ću ja riješiti. Trebao je pucati Ivan Perišić ili Lovro Majer”, rekao je Dalić.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Na udaru istražitelja: Grupa Pivac ozbiljno muljala s europskim novcem. Riječ je o ogromnom iznosu

“Kad sam pogledao snimku, morao je zabiti gol. Imao je sve otvoreno, bez golmana… Opet, možda ga je taj kontakt izbacio iz ritma, ali bio je prazan gol i trebao je pokušati napraviti sve da ga zabije. Takav je moj dojam. Sve je bilo prazno, jedan još dodatni napor da se zabije gol”, dodao je o situaciji koja je prethodila penalu.

.