Dalija Orešković i Marijana Puljak ne opraštaju Milanoviću: Kopirao je Kolindu pa je svoj Ured izmjestio u Kovačevićev klub

Dalija Orešković i Marijana Puljak ne opraštaju Milanoviću: Kopirao je Kolindu pa je svoj Ured izmjestio u Kovačevićev klub

Saborske zastupnice Dalija Orešković i Marijana Puljak održale su konferenciju za novinare i performans ispred prostora “Kluba” u Slovenskoj 9.

Tijekom performansa donijele su svoju ploču Ureda predsjednika Republike Hrvatske pred prostor “Kluba Dragana Kovačevića”, mjesta u kojem je bio i predsjednik Zoran Milanović. 

“Danas smo ovdje ispod posebnog Ureda predsjednika Republike Hrvatske, u kojoj postoje dvije Hrvatske. U jednoj građani moraju slijediti pravila. To je i Hrvatska poduzetnika koji u vrijeme lockdwona nisu smjeli raditi, a i koji su inače drakonski kažnjavani ako im se nađe samo kuna viška u blagajni.

Druga Hrvatska je ona za koju zakoni i pravila ne vrijede. To je Hrvatska, ja bih rekla, sitih i pijanih političkih elita koji znaju da će ih zakoni zaobići. I ničega se ne boje. U takvoj Hrvatskoj živi i predsjednik Republike, koji je u vrijeme lockdowna mogao ovdje pladovati u jednoj ilegalnoj točionici alkohola, dok su njegovi građani morali biti zatvoreni u svojim kućama i dok poduzetnici nisu smjeli raditi”, kazala je Marijana Puljak, javlja N1.

” Zoran Milanović je nastavio tradiciju izmještanja Ureda koje je započela Kolinda Grabar-Kitarović, samo ju je podigao na jednu novu razinu. Uistinu, tijekom kampanje u kojoj je slogan Zorana Milanovića bio “normalno”, u situaciju u kojoj smo imali lockdown i kad smo svi pričali da će naša nova stvarnost biti “novo normalno”, nitko nije ni slutio da će to podrazumijevati činjenicu da se najviši državni vrh sastaje u nekakvim ilegalnim podrumima u kojima i zakonodavna i sudbena i izvršna vlast dogovaraju što će pojesti i opljačkati”, rekla je Orešković.

Pritom, tvrdi Orešković, ono što su pojeli nije bilo samo piće i hrana koje se u tom prostoru nije mogla niti usluživat već se ovdje raščeretila Hrvatska.

“Pitanje je koliko takvih klubova danas ima. To je ono na što smo željeli ukazati i ja mislim da je vrijeme da se i sva naša druga državna tijela zapitaju je li to Hrvatska kakvu mi svi skupa danas zaslužujemo i je li to Hrvatska kakvu naši građani trebaju i može li politička scena koja nema svoje prste u pekmezu ili kao Zoran Milanović u oboritoj ribi – može li tražiti nešto bolje”, pita se Orešković.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina