Dalija Orešković poslala poruku Kovačeviću, Hrebaku i HDZ-u: Nikada nisam bila žena koja kleči i moli

Dalija Orešković poslala poruku Kovačeviću, Hrebaku i HDZ-u: Nikada nisam bila žena koja kleči i moli

Saborska zastupnica Dalija Orešković za Dnevnik N1 komentirala je aferu Janaf, povodom puštanja iz zatvora Dragana Kovačevića, te Dražena Barišića.

Na optužbu Dragana Kovačevića da je ona na koljenima molila za odvjetnički u Janafu, Orešković odgovara kako nije nikada bila takva žena.

“Očito u svijetu Dragana Kovačevića žene žrtve posao dobivaju klečeći. No nikada nisam bila takva žena, nisam to sada, niti ću to biti. Posao koji sam radila je djelomično poslovna tajna, o tome se može obratiti Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa i mom bivšem odvjetničkom uredu. Sve što treba može saznati tamo. Sve što sam imala reći o tome sam rekla”, kazala je Dalija Orešković.

Rekao je kako ga nitko nije ni napadao ni branio osim Orešković i Puljak.

Marijanu Puljak Kovačević je nazvao aktivistkinja iz Splita, a za mene rekao da sam kočničarka društvenog napretka. Jedino što u Hrvatskoj napreduje je korupcija, pa mi je ovo priznanje da dobro radim svoj posao. U zadnje vrijeme postoje učestali napadi od strane HDZ-a i od strane HDZ-ovog žetončića Darija Hrebaka, a sad vidimo i moralnu vertikalu Dragana Kovačevića. Zna se kome sam, očito, stala na žulj i na tom tragu mislim biti i dalje i nastaviti svoj posao raditi kao i do sada”, rekla je Orešković.

Kovačević je pri izlasku iz zatvore rekao da bi se “na glavu iz aviona valjda bacio da sam ukrao jednu lipicu”, a Orešković je kazala kako se ovdje ne radi o lipicama, nego pet milijuna kuna nađenih u prtljažniku.

“Ovih dana čujemo da su tijela kaznenog progona odustala od vještačenja tih novčanica, jer bi trošak vještačenjebio duplo veći od toga. U Saboru sam ukazala i problematizirala činjenicu kako je obrana izjavila da je spremna platiti taj iznos, 10 milijuna kuna, kako bi dokazala da su uključeni u aferu potpuno nevini. Što o tome reći? Da je Kovačević bacio mobitel u rijeku? Zašto, zato što se borio za društveni napredak?

Novac je bio skriven u prtljažniku supružnika državne tužiteljice koja je pisala optužbu u predmetu Agrokor. Uz sve to, vladajući smatraju da je s našim sudstvom sve u redu. Branitelji optuženika su uvjereni u svoj uspjeh u ovom kaznenom postupku, pa pitam rastu li milijuni koji su stavljani u vreće na drvetu?”, upitala je Dalija Orešković.

Naglasila je kako klub Dragana Kovačevića nije bio klub, to je bilo tajno okupljalište društveno – političke elite, među kojom je bio i Zoran Milanović.

“Kada sam na to ukazala krenuli su napadi na mene.Tamo su bili servirani hrana i piće ministrima, bez izdavanja računa. Ti su ministri odlučivali o ponovnom postavljanju Kovačevića na čelo Janafa. U društvu u kojem se dijelio plijen našao se i Milanović, a građani su od njega očekivali nešto drugo”, rekla je Dalija Orešković.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina