Damir Kajin optužuje Milanovića zbog IDS-a i Jakovčića: Kao da šalje poruku, neka kradu, ja ih štitim

Damir Kajin optužuje Milanovića zbog IDS-a i Jakovčića: Kao da šalje poruku, neka kradu, ja ih štitim

Na svečanosti u povodu 30. obljetnice osnutka IDS-a u Pazinu bio je novoizabrani hrvatski predsjednik Zoran Milanović. Takav potez izazvao je žestoku reakciju Damira Kajina, bivšeg dugogodišnjeg potpredsjednika te stranke i bivšeg saborskog zastupnika, kandidata za istarskog župana, jednoga od najdugovječnijih ljudi u hrvatskoj politici, piše Direktno. 

Milanović se ugodno družio s IDS-ovcima i njihovim gostima, a  srdačno se pozdravio i s Ivanom Jakovčićem koji je opterećen brojnim aferama.

Stoga je novom predsjedniku, koji 18. veljače i službeno useljava na Pantovčak, postavio javno pitanje, ali na njega i sam, na neki način odgovorio:

“Zašto Milanović dolazi na Sabor IDS-a? To je ‘nonsens’. Takav performans nisu izvodili ni Mesić, a ni Josipović. Kao da šalje poruku, oni su uz mene, neka kradu, ja ih štitim.

Postavljam sebi pitanje, što bih ja, pisao, izgovarao, da je Kolinda došla na skup HDZ-a? To bi bilo ružno za čitati!

Milanoviću, ne podržavaj korupciju i lopovluk! Ne radi to.

Ono što Hrvatskoj najviše treba, to je medijska opozicija predsjedniku. Ja mu to mogu reći. Ne zbog njega, već zbog države.

On, Lozančić i ja smo se prvi put upoznali 2000-2001. godine, negdje u okolici Londona. Jeli smo u troje neke bijele engleske kobasice. Meni loše, ali njihov izbor.

Nemoj podržavati kriminal. To Ti ne pristoji. Pa Istra danas nije opljačkana sa strane. Opljačkali su je najbolji istarski sinovi. Ne čini to i ne šalji orwelovsku poruku da ste vi jednakiji od onih koji su opljačkani”, odrješit je Damir Kajin.

Foto: Daniel Sponza/Hina

Facebook Comments