Damir Krstičević ne ide na izbore: Nositelj liste u desetoj izbornoj jedinici bit će Vili Beroš

Damir Krstičević ne ide na izbore: Nositelj liste u desetoj izbornoj jedinici bit će Vili Beroš
Predsjednik  HDZ-a  Andrej Plenković izjavio je da je HDZ  izabrao nositelje izbornih lista na parlamentarnim izborima.  Zanimljivo je da nositelj liste za desetu izbornu jedinicu neće biti Damir Krstičević koji neće ni sudjelovati na ovim izborima.
“Program i strategiju za izbore usvojit ćemo 8. lipnja, a mi smo danas dogovorili nositelje lista, ostala imena ćemo obavijestiti za dva tjedna – rekao je nakon sjednice predsjedništva Andrej Plenković. On je  potvrdio da je razgovarao s Damirom Krstičevićem koji neće sudjelovati na ovim izborima.
Evo  nositelja HDZ-ovih lista:

 

– O ostalim imenima ćemo obavijestiti za dva tjedna – kazao je Plenković.

Plenković je rekao da se raspravljalo i o prijedlogu Europske komisije za sredstva gospodarskog oporavka iz kojih bi Hrvatska na raspolaganju imala 10 milijardi eura, uz još više od 10 milijardi koje će ići iz redovitog sedmogodišnjeg proračuna, dodajući da će Hrvatska tako na raspolaganju imati više od 20 milijardi eura.

Istaknuo je i da je S&P zadržao hrvatski investicijski rejting, što je nazvao silno ohrabrujućom odlukom i važnim signalom agencije koja nas gleda kao na apotekarskoj vagi.

Osvrnuo se i na situaciju s bivšom državnom tajnicom Josipom Rimac o kojoj se razgovaralo na Predsjedništvu, javlja Jutarnji list.

– Raspravili smo situaciju i koja se tiče Josipe Rimac i cijelog slučaja. Predsjedništvo je najoštrije osudilo te aktivnosti i zadužili smo županijske organizacije da hitno pokrenu stegovne postupke protiv svih involviranih.

HDZ je privržen borbi protiv korupcije i ne želimo da neodgovorno ponašanje pojedinaca utječe na sliku HDZ-a među hrvatskim biračima – kazao je premijer.

Potvrdio je i da će Marijana Petir ići na izbore s HDZ-om.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina

Facebook Comments