Darko Milinović “pokopao”svog bivšeg šefa: Plenković je više baletanski tip, a Milanović je pravi borac za ring

Darko Milinović “pokopao”svog bivšeg šefa:  Plenković je više baletanski tip, a Milanović je pravi borac za ring

Predsjednik stranke LiPO, Darko Milinović, gostovao je u N1 studiju uživo i komentirao aktualnu političku situaciju.

Komentirajući stanje u županiji, Milinović je rekao da svom bivšem stranačkom šefu, premijeru Andreju Plenkoviću, zamjera što uništava Ličko-senjsku županiju.

Dotaknuo se i sukoba između premijera i predsjednika Zorana Milanovića. Naš ga je reporter Igor Bobić upitao na čiju bi stranu stao.

“Ja bih stao na stranu Hrvatske, dakle ni na stranu premijera ni na stranu predsjednika države. Premijer je propustio poentirati odmah na početku ovoga sukoba. Ja bih na njegovu mjestu rekao da ne želim sudjelovati radi Hrvatske, radi nacionalnih interesa, u komunikaciji na toj razini. Mislim da ovdje poentira Milanović, jer on govori ono što čini mi se većina, pa i većina HDZ-ovaca, želi čuti. Milanović, njegovo prirodno okruženje je “ring”, on je borac, evo kao što sam i ja, ne libi se reći u bebu ono što misli. Premijer Plenković je više kazališni ili baletanski tip. Čini mi se da ga je predsjednik Milanović privukao i navukao na ring gdje se predsjednik Vlade lošije snalazi, nego što se snalazi predsjednik države”, rekao je Milinović.

Darko Milinović

Govoreći o stranci LiPO, Milinović je rekao da zasad broje oko 2000 članova, od čega je oko 500 bivših članova HDZ-a. “Da Lika nije utvrda HDZ-a znaju već i ptičice na grani, HDZ je ovdje prošlost što se tiče brenda”, rekao je Milinović.

Kritizirao je i ministricu kulture, Ninu Obuljen Koržinek, što ga nije pozvala na otkrivanje spomenika Nikoli Tesli.

“Moje je mjesto danas bilo tamo, odati počast ličkom, hrvatskom, europskom i svjetskom znanstveniku. došao sam tamo pozdraviti ministricu Obuljen, reći joj da sam ja ovdje institucija, očekivao sam od ministrice da će me barem kurtoazno nazvati, javiti mi se i pozdraviti, to bi bilo isto kao da predsjednik Milanović ili premijer Plenković ne budu pozvani na obilježavanje Oluje. To je još jedan suludi čin politizacije Nikole Tesle i žao mi je što je ministrica sudjelovala u tome”, rekao je Milinović.

Foto: Hina