Davor Filipović sasvim ozbiljno tvrdi: Ni Bandić nije proizvodio afere tom brzinom kao gospodin Tomašević

Davor Filipović sasvim ozbiljno tvrdi: Ni  Bandić nije proizvodio afere tom brzinom kao gospodin Tomašević

Nakon što je nova zagrebačka gradska uprava na čelu s Tomislavom Tomaševićem imenovala novo Upravno vijeće Dječje bolnice Srebrnjak, javio se HDZ.

Naime, među četiri imenovana člana Upravnog vijeća je i Tomislav Lauc, jedan od donatora gradonačelničke kampanje Tomislava Tomaševića.

“Ni pokojni gospodin Bandić nije proizvodio afere tom brzinom kao gospodin Tomašević. Netransparentnost, kršenje zakona i nepotizam su, nažalost, postali svakodnevica gospodina Tomaševića, a nakon tri afere u samo mjesec dana, svima je razvidno kako nema razlike u načinu upravljanja gradom između pokojnog gospodina Bandića i gospodina Tomaševića”, poručio je zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Davor Filipović iz HDZ-a, prenosi HRT.

Tomislav Lauc poručuje da je donirao kampanji Tomislava Tomaševića jer vjeruje u program koji je predstavio. Iz zagrebačke gradske uprave odgovaraju da su se prilikom imenovanja vodili isključivo javnim interesom.

“Nova gradska uprava (…) imenovala je u Upravno vijeće Dječje bolnice Srebrnjak istaknute znanstvenike i stručnjake iz područja medicinske znanosti i upravljanja u zdravstvu, ali i upravnog prava, javne nabave i europskih fondova, kako bi Grad dao svu podršku potrebnu da se (…) realizira projekt centra translacijske medicine i unaprijedi zdravstvena skrb djece u Zagrebu i Hrvatskoj”, poručili su.

Foto: Hina