Delinkventsko ponašanje sina HDZ-ovog saborskog zastupnika Josipa Đakića: Pijan prijetio smrću policajcima

Delinkventsko ponašanje sina HDZ-ovog saborskog zastupnika Josipa  Đakića: Pijan prijetio smrću policajcima

Ivan Đakić (22), sin HDZ-ova saborskog zastupnika koji je kandidiran i za novi mandat, i to kao drugi na HDZ-ovoj listi u IV. izbornoj jedinici, opet se, čini se, ogriješio o zakon.

Zbog prijetnji smrću policijskim službenicima u srijedu navečer uhićen je ispred kultnog restorana Trnjanka nadomak zagrebačke Palače pravde. Kako doznajemo, sve je počelo oko 23:20 pozivom na 192 i prijavom da na Trnjanskoj cesti skupina ljudi narušava javni red i mir.

Policija se promptno odazvala na poziv, a na mjestu događaja, između ostalih, zatekla je Ivana Đakića. Tijekom intervencije situacija je postala napeta, a Đakić je policajcima uputio ozbiljne prijetnje smrću. Đakić je i alkotestiran, a rezultat je bio 1,5 promila alkohola u krvi, javlja RTL.

Zbog izrečenih prijetnji Đakić je priveden u policijsku postaju na otrežnjenje te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje, pa je policija protiv njega podnijela kaznenu prijavu za prijetnje smrću te ga predala pritvorskom nadzorniku.

Neki od stanovnika Trnjanske ceste čuli su povike više muških glasova, ali su, kažu, već “oguglali na to u sitne noćne sate jer pojedinci pretjeruju s alkoholom pa, dok hodaju prema svojim autima, naprave rusvaj”. Naviknuli su se, dodaju, ispred tog restorana viđati i poznate osobe.

– U moj restoran zna navratiti Ivan Đakić sa svojim društvom. Ponekad dođe i s djevojkom. Pojedu, popiju i odu. Nikad nikakav nered nije pravio. Ugodan je gost. No preko puta nas su kafići koji isto rade do ponoći. Možda je bio u nekom od tih lokala. Pokoja čašica više zna izazvati probleme. A ja se ne sjećam da je bio u srijedu navečer kod nas u restoranu – rekao je za Jutarnji list vlasnik Trnjanke.

Foto: Facebook

Facebook Comments