“Djedica” može biti sretan: Pronađen ukradeni Mercedes koji vrijedi više od 200 000 eura

“Djedica” može biti sretan: Pronađen ukradeni Mercedes koji vrijedi više od 200 000 eura

Skupocjeni Mercedes AMG GTR koji vrijedi preko 200.000 EUR, a koji je u veljači ukraden u Zagrebu pronađen je u susjednoj Bosni i Hercegovini, točnije pokraj Banja Luke.

Policijski službenici Uprave za organizirani i teški kriminal Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske su u suradnji s pripadnicima Policijske uprave Banjaluka pronašli u mjestu Boškovići, kod Laktaša skupocjeni Mercedes AMG GTR.

Mercedes je u periodu od 11.02.2023. godine do 21.02.2023. godine otuđen od strane nepoznate osobe ili više njih na području Zagreba, javlja N1.

“Uprava za organizirani i teški kriminal MUP-a Republike Srpske je putem međunarodne operativne policijske suradnje zaprimila zahtjev MUP-a Republike Hrvatske za poduzimanje aktivnosti na pronalasku ovog vozila, a intenzivnom operativnom djelatnošću i međusobnom razmjenom relevantnih saznanja policijskih službenika MUP-a Republike Srpske, Federalne uprave policije, Granične policije BiH, MUP-a Republike Hrvatske, te uz operativnu podršku EUROPOL-a, utvrđeno je kako je od strane nepoznate osobe ili više njih otuđeno vozilo, izbjegavanjem mjera granične kontrole prokrijumčareno iz Hrvatske u BiH, te da je od strane najmanje dva lica sakriveno na njima poznatoj lokaciji u mjestu Boškovići, općina Laktaši”, priopćili su iz MUP-a RS.

Dodaju kako su sinoć, 08.03.2023. godine, oko 21 sat u mjestu Boškovići izvršili pretres navedenih lokacija i slobode lišili lica M.Ć. i A.M. Tom prilikom je osim ukradenog Mercedesa privremeno oduzet i BMW X5.

Policiji je u ovom pronalasku vjerojatno pomogla i činjenica da se radi o izuzetno rijetkom modelu, točnije proizvedeno ih je tek 750 komada.

Podsjetimo, luksuzni Mercedes je ukraden između 11. i 21. veljače na području Susedgrada, točnije u Ulici Konžičev breg, priopćila je zagrebačka policija.

Nepoznati je počinitelj provalio u kuću i garažu te otuđio nakit i osobni automobil marke Mercedes zagrebačkih oznaka u vlasništvu 81-godišnjaka. Materijalna šteta je neutvrđena, a cijeni se većom, javlja policija.

Riječ je o modelu Mercedes-Benz AMG GTR, kabrioletu bijele boje bez registarskih oznaka koji je bio parkiran u garaži kuće. Da budemo precizniji, riječ je o jednom od samo 750 takvih modela proizvedenih u čitavom svijetu.

Policija je također objavila i fotografije Mercedesa čija cijena seže i preko 150.000 eura.

Foto: MUP