Dobro informirani sugovornik Teleskopa: Ne bi bilo iznenađenje da Marić završi u Adrisu

Dobro informirani sugovornik Teleskopa:   Ne bi bilo iznenađenje da Marić završi u Adrisu

Glasnogovornik Vlade Marko Milić komentirao je za N1 ostavku ministra financija Zdravka Marića.

Na pitanje zašto Marić odlazi, Milić kaže kako je točno da on odlazi te da je jutros o svom odlasku govorio ministrima na vladi, a tijekom dana će se obratiti i vladajućoj većini i Predsjedništvu HDZ-a.

“Sam je rekao da mu je ovo teška odluka. Imao je emotivno izlaganje pred kolegama. Što se tiče razloga, on će sutra biti dostupan medijima. Ja bih rekao da u ovim okolnostima, Vlada je živo tijelo i mora nastaviti raditi dalje, funkcnionirat će kao i dosad. Zahvalni smo mu, puno je pridonio radu Vlade, a prioritet Vlade bit će štiti grašane i gospodarstvo. Premijer nije oklijevao, brzo je pronašao zamjenu”, kaže Milić dodajući da je porezna politika ekspertiza novog ministra financija čiji je izbor poruka stabilnosti i kontinuiteta.

Na pitanje je li rekao premijeru kud ide, Milić kaže: “Ne.” Dodaje i kako Marić nije “predestiniran” za neku visoku poziciju.

Teleskop je dobio potvrdu da je prije četiri godine Zdravko Marić bio na popisu želja Adris grupe i da ta “ljubav” još uvijek tinja.

“Nije nikakva tajna da bi mnoge velike tvrtke željele u svom timu imati čovjeka takvog znanja, iskustva i sposobnosti. Mogu reći da je Adris najvjerojatnije i dalje zainteresiran za Marića, ali i da će sada mnoge tvrtke “krenuti u lov na njega”, izjavio je naš sugovornik koje je prilično dobro upoznat s raspoloženjem u Adris grupi, a istodobno je u kontaktu sa Zdravkom Marićem. Dodaje da još ništa nije gotovo, ali da ga ne bi iznenadilo da na kraju Marić završi u Adrisu.

Iako su i druge tvrtke zainteresirane za Marića, naš sugovornik se slaže da bi Adris za njega bio najveći poslovni izazov. Ako se i realizira njegov transfer u Adris grupu, Marić neće preko noći završiti u ovoj moćnoj tvrtki. Vodit će računa o tome da ne upadne u mrežu sukoba interese pa će se prije bilo kakve konkretne odluke dobro posavjetovati sa svojim odvjetnicima.