Đoković slomljen zbog Beckera – “On je netko koga smatram bliskim i dao je veliki doprinos mojim uspjesima”

Đoković slomljen zbog Beckera –  “On je netko koga smatram bliskim i dao je veliki  doprinos mojim uspjesima”

Nastup na ATP Masters 1000 u Madridu za Novaka Đokovića će biti tek četvrti turnir ove sezone. Igrao je do sada samo u Dubaiju, Monte Carlu i Beogradu, a uoči početka turnira u Madridu progovorio je o svim problemima s kojima se susreće u posljednje vrijeme, donosi tportal.

‘Lako se moglo dogoditi da i u Beogradu ispadnem već u 1. kolu… Ali, na kraju sam ipak odigrao četiri meča od po tri seta, svaki od njih trajao je po dva i pol sata. To je ono što sam i tražio. Konkretnu igru i što više vremena na terenu. To sam i dobio’, kazao je Novak Đoković te pojasnio veliki pad i poraz u finalu:

‘Nisam sretan ishodom finala i načinom na koji sam završio turnir. Treći set fizički nisam uspio izdržati, jednostavno sam ostao bez goriva. Jednostavno, to još uvijek nije na željenom nivou, ali sve je to proces i moram biti strpljiv.’

Sad je svima jasno da Novak Đoković psihički i fizički baš i nije najbolje podnio ovu neobičnu sezonu u kojoj zbog svojih antivakserskih stavova nije mogao igrati na većini turnira. A očigledno je i sve što mu se događalo u Australiji ostavilo traga…’Sve je to utjecalo na mene, pogotovo sa psihičke i emocionalne strane. Nikad nisam doživio nešto slično onome što sam doživio početkom ove godine. A tada nisam znao kako će to sve utjecati na mene. Frustrirajuća je spoznaja da ne možete igrati’, započeo je Đoković svoju priču o ‘borbi s demonima’ koju je ranije spominjao te nastavio:

‘ I još se uvijek moram nositi s tim… Barem donekle… No, sad više i nije tako strašno kao u prva dva, tri mjeseca. Osjećam da sam više u igri, sve se ugodnije osjećam na terenu, s reketom u ruci. Ali okolnosti na početku sezone nisu bile lake. Mentalno sam se morao suočiti s puno stvari u kratkom vremenu. Nadam se da ću u nastavku sezone moći izvući najbolje iz sebe, posebno na Grand Slamovima.’

Na kraju se Đoković potpuno slomio na spomen njegovog bivšeg trenera Borisa Beckera koji je zbog poreznih prevara osuđen na dvije i pol godine zatvora.

‘Srce mi je slomljeno zbog njega. On je prijatelj, dugogodišnji prijatelj, trener tri, četiri godine. On je netko koga smatram bliskim u životu i netko tko ima veliki doprinos uspjesima u mojoj karijeri’, rekao je Đoković pa stegnutog grla nastavio:

‘Ne znam što da kažem više od toga… Kao njegov prijatelj sam tužan zbog svega. Samo se nadam da će prebroditi ovaj period u zatvoru i da će se, kad izađe, moći vratiti normalnom životu. Ne znam je li ‘normalno’ prava riječ, jer ovo su stvari koje mijenjaju život. Pogotovo kad u zatvoru provedete tako dugo vremena. Molim se za njega, nadam se da će stvari biti dobro u pogledu njegovog zdravlja, njegovog psihičkog zdravlja jer će to biti najizazovniji dio’, zaključio je Novak Đoković.

Foto: Hina