Doktor Goluža upozorava na tajni sastanak kod Vilija Beroša: Okupilo se zanimljivo društvo

Doktor Goluža upozorava na tajni sastanak kod Vilija Beroša: Okupilo se zanimljivo društvo

Doktor Trpimir Goluža komentirao je iznenadni sastanak ministra zdravstva Vilija Beroša i profesorice Dijane Zadravec. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Ministar na sastanak u svoje ministarstvo poziva osobu za koju je Inspekcija tog istog ministarstva utvrdila da je lažno javno optužila svoje kolege i bolnicu u kojoj radi za korupciju i organizirani kriminal.

Da situacija bude još apsurdnija na sastanak poziva i ravnatelja te iste bolnice kojeg je dotična javno imenovala kao predstavnika kriminalne skupine.Ima li toga još negdje osim u Hrvatskoj”, naisao je Goluža.

Smijenjena predstojnica Zavoda za radiologiju Klinike za tumore KBC-a Sestre milosrdnice u Zagrebu, dr. Dijana Zadravec po treći puta, a drugi puta u posljednja dva tjedna, bila je kod ministra zdravstva Vilija Beroša, piše Jutarnji list. Beroš je, kako se neslužbeno doznaje, pozvao dr. Zadravec na sastanak, ali i novoizabranog ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice Davora Vagića.

Navodno je tema sastanka bila smjena Zadravec, a Beroš je propitkivao pravnu utemeljenost te odluke. Sama dr. Zadravec, nakon što je smijenjena, u više navrata je isticala da je riječ o nezakonitoj smjeni te za to prozvala “koruptivnu hobotnicu iz bolnice”, prenosi Net.hr.

Dr. Zadravec je 21. svibnja smijenjena s mjesta predstojnice nakon što ju je nekolicina radiologa prijavila za mobing, a sam Zavod za radiologiju Klinike za tumore ostao sa samo tri radiologa. Nakon smjene Zadravec je otišla na bolovanje, a u međuvremenu se više puta sastala s ministrom zdravstva te prijavila i na natječaj za ravnateljicu KBC-a Sestre milosrdnice na kojemu nije prošla.

Možda vas zanim: Gradonačelnik Rovinja poprilično šokiran: Ministar Beroš širi fake news. Hoće li reagirati Plenković

Foto: Hina