Doktor Nogalo o svom konkurentu doktoru Koroliji: Postoji sumnja da je lažirao status branitelja

Doktor Nogalo o svom konkurentu doktoru Koroliji: Postoji sumnja da je lažirao status branitelja

Bivši ravnatelj Boro Nogalo dao je u petak izjavu povodom odabira novog ravnatelja dječje bolnice Srebrnjak. Nogalo se ponovno kandidirao, a kandidati će, kaže, u ponedjeljak imati još jedan intervju.

“Farsa se nastavlja. forsira se jedan kandidat, doktor Korolija, kandidat koji jučer nije prošao na glasovanju. Imao je tri glasa, a sedam treba biti članova. Upravno vijeće uopće nije konstituirano po zakonu. Jučer nije izabran i danas se ta članica, koja jučer nije glasala, smjenjuje i dovodi se nova članica koja će valjda glasovati kako se kaže”, komentirao je Nogalo, javlja N1.

“Ako ja i Korolija imamo iste uvjete, čak imam i potvrdu da sam branitelj, on nema valjanu potvrdu i čak postoji sumnja da je taj status lažan.” Status branitelja ne mora dati prednost, kaže Nogalo, no smatra sljedeće: “Ako imamo iste uvjete, prednost treba imati onaj tko je stvarno branitelj. Ako imamo iste uvjete, a imamo, izabran treba biti onaj tko je stvarno branitelj”.

“Ne mora se izabrati mene,ali  zašto se ne izabere netko tko je iz ove bolnice”, komentirao je Nogalo.

“U cijeloj priči ima puno mutnih stvari. One će se nastaviti i u ponedjeljak. Ponovno moramo dolaziti na intervju samo zato što Upravno vijeće radi manjkavo, aljkavo i protuzakonito”, istaknuo je.

Ima li povjerenja u Milivoja Novaka, sedmog člana Vijeća kojega je imenovala Vlada, Nogalo kaže:

“Doktora Novaka izuzetno cijenim. Vrhunski je stručnjak. No sama činjenica da je on iz konkurentske bolnice, možda to zamagljuje cijelu priču, no smatram da će se znati postaviti u toj situaciji.”

Ponovio je kako ga smeta što se za ravnatelja bolnice želi dovesti osoba koja nije radila u Srebrnjaku.

“Smeta me da se favorizira osoba koja dolazi sa strane, a da nitko iz ove bolnice, ako joj se želi dobro, da nitko nije dostojan da vodi ovu priču. Iznjedrila je dvadeset doktora znanosti, postala je klinika. Oni nas ne žele registrirati kao kliniku jer bi onda ‘zabetonirali’ status ove bolnice”, pojasnio je Nogalo svoj stav.

Podsjetimo, iako je smijenjen, Boro Nogalo opet se kandidirao. Mjesto ravnatelja smiješi se dojučerašnjem članu stranke Milana Bandića i pomoćniku bivšeg ministra zdravlja Siniše Varge, Draganu Koroliji Mariniću.

Foto: Tomislav Pavlek/Hina