DOKTOR NOGALO EKSKLUZIVNO ZA TELESKOP: Ovo su pripadnici “zdravstvene hobotnice” koje USKOK mora ispitati

DOKTOR NOGALO EKSKLUZIVNO ZA TELESKOP: Ovo su pripadnici “zdravstvene hobotnice” koje USKOK mora ispitati

Doktor Boro Nogalo, bivši dugogodišnji ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak, komentirao je uhićenje Ane Stavljenić Rukavine. Smatra da je ona bila samo Bandićev egzekutor i da je iza nje stajao cijeli tim, neka vrsta “zdravstvene hobotnice” koja je željela preuzeti bolnicu zbog svojih sebičnih privatnih interesa. “

“Ovo je samo jedan dio te hobotnice. Vi znate da je Srebrnjak ima projekt od 430 milijuna kuna, tu je i stara zgrada koja je na jako dobroj lokaciji i Brestovac s 80 tisuća kvadrata. Tako da je Srebrenjak bio jako zanimljiv za naše tranzicijske mešetare”, izjavio je Nogalo za Teleskop.

“U cijeloj ovoj priči ja sam imao razne ponude. Stavljenić Rukavine mi je nudila pomoć vođenju projekta. Isto tako je Dragan Primorac tražio da bude predstojnik Klinike i da vodi nabavu. To nisam dopustio. Zatim su me tražili da pristanem na sniženje kriterija vezane uz građevinske radove. Da sam prihvatio te njihove ponude, mogao ostati ravnatelj”, naglasio je Nogalo dodajući da su mu razni emisari slali suptilne prijetnje.

”Znam s kim sam komunicirao i što su mi sve predlagali. Prijetili su mi pravosuđem i drugim institucijama. U tome je posebno prednjačio Dragan Primorac. Molim i tražim da se istraži uloga svih koji su umiješani u tu cijelu priču. Protuzakonito je imenovan Odbor od znanstvenika s KBC-a Rebro i Medicinskog fakulteta. Najjači ljudi su bili Slobodan Vukičević, Miro Samardžija, Stipe Orešković, Boris Brkljačića… Dakle cijela jedna ekipa. Ana Stavljenić Rukavina je zastupala interese Milana Bandića. Tražim da se preispita i uloga Gzima Redžepija i Tomislava Madžara. Svi su oni isprepleteni zajedničkim firmama i interesima. Naravno, nikoga ne optužujem, ali tražim da se preispita cijela ta ekipa s obzirom na moja osobna saznanja”, naglašava Nogalo.

Na naše pitanje kako je u cijelu priču došao i Dragan Primorac, Nogalo je dao zanimljiv odgovor.

“On je bio naš zaposlenik četiri godine. Bio je priznat i poznat i u tom periodu je došao i rekao da će nam pomoći da dobijemo status klinike. Primio na takav način. Međutim, kada je potpisan ugovor od 60 milijuna eura, onda su nastali problemi”, ističe Nogalo spominjući i konkretan motiv Dragana Primoraca koji je, ističe, bio zainteresiran da svoju Svetu Katarinu prebaci iz Zaboka na neku lokaciju u Zagrebu.

Je li Primorac svoju kliniku želio prebaciti na Srebrenjak?

“To ne želim reći niti na takav način komunicirati, ali tražim da se ispita i Primoraca, sve što je on radio i na koji način je sudjelovao u cijelom ovom procesu. Ja ću reći USKOK-u svoju saznanja. Tražim da se istraži taj cijeli tim koji je sudjelovao u ovom procesu”, zaključio je doktor Nogalo.