Doktorica Zadravec objasnila zašto vlasnici privatnih klinika žele osvojiti radiologiju u javnoj bolnici: Profit na državni trošak

Doktorica Zadravec objasnila zašto vlasnici privatnih klinika žele osvojiti radiologiju u javnoj bolnici: Profit na državni trošak

Profesorica Dijana Zadravec objasnila je zašto je vlasnicima privatnih klinika bitno da imaju pod kontrolom radiologiju u javnoj bolnici. Njezinu objavu prenosimo u cijelosti.

“Zašto je tako važno svakom onom tko ima privatnu kliniku koja je kadrovski povezana s javnim zdravstvom “osvojiti”radiologiju? Malo tko si može kupiti u svojoj privatnoj poliklinici skupe MR i CT i da ih otplatite trebaju vam godine, a onda ih opet treba zanoviti novim uređajima jer tehnologija stalno napreduje. Zašto moja smjena?

Cilj je osvojiti radiologiju da bude u interesu onih koji svoje privatne pacijente mogu kad god hoce slati preko lista cekanja na pregled na radiologiju u bolnici. Zato im ne treba predstojnica koja će kontrolirati od kud dolaze pacijenti na MR ili CT mimo lista čekanja, jesi li to onkološki pacijenti ili oni kojima zaista žurno treba radiloška obrada, ili su to oni koji mogu platiti kod takvog privatnika pregled, a onda ulaze preko bilo kakvog reda na CT ili MR ili neku drugu radiološku pretragu ili intervenciju u bolnicu.

O tome se zapravo radi, ne trebaju sefa koji kontrolira. Žele nered i ostvarivati svoje interese. Onda se udruže i neutemeljeno vas optuze za mobing i stvar je rijesena. Poručila bi svima njima, otvorite privatne klinike i kupite si MR i CT uređaje i budite pravi privatnici.

Svakako podržavam pravi privatni sektor, ali ne miješanje privatnog i javnog gdje se događaju zloupotrebe javnog. Javni sustav RH mora biti kvalitetan za sve one koji ne mogu platiti privatno, a trebaju i žele se liječiti u javnom sustavu”, piše doktorica Zadravec na svom Facebook profilu.

Foto: Hina