Doktorica Zadravec otkrila tko je pokrenuo napade na nju: Kakva je uloga ravnatelja Zovaka?

Doktorica Zadravec otkrila tko je pokrenuo napade na nju: Kakva je uloga ravnatelja Zovaka?

Dijana Zadravec, predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice, gostovala je u Newsroomu gdje je komentirala medijske navode da zbog nje radiolozi napuštaju ovaj KBC.

Agencija za zaštitu osobnih podataka bila je u KBC-u zbog toga što je Zadravec otkrila osobne podatke 27 liječnika.

“Čula sam da je Agencija bila i da će biti zatraženo očitovanje od mene, što ću ispoštovati. Radiološka zajednica je jako mala i većina od njih su ne samo moji kolege, nego i prijatelji. Razgovarajući jedni s drugima svi znamo tko je išao iz koje bolnice i u koju je prešao, tako da je to svima poznato. To su moje privatne analize i privatni izvori”, pojasnila je Zadravec.

‘Javni interes građana iznad privatnog’

Komentirala je i zašto je otkrila osobne informacije liječnika.

“S obzirom na to da su se građani uznemirili zbog dezinformacije da se odgađaju radiološke pretrage, i zbog nedavne izjave doktora Kalousek da sam stopirala procedure koje spašavaju živote, što je također neistina, procjena je da se zbog takvih slučajeva građanstvo uznemiruje, kao što sam se uznemirila i ja. Javni interes građana iznad je privatnih interesa svakog pojedinca”, kazala je i istaknula da onkološki bolesnici nisu ugroženi.

Navela je da se svi procesi odvijaju bez problema i da će rasporediti liječnike po potrebi.

“Netočno je da su ostala tri radiologa jer Zavod ima 44 liječnika od čega je 31 specijalist i ostalo su specijalizanti radiologije. Radi se o tome da Klinika za tumore ima na dispoziciji 44 liječnika koje ću ja prema potrebama službe i prema dinamici procesa rasporediti, a oni čak i fizički ne moraju biti tamo nazočni jer radiologija je digitalna i možemo sjediti u uredu na bilo kojoj lokaciji i raditi s pacijentima s drugih lokacija, što i činimo, osim kad se radi ultrazvuk”, rekla je Zadravec.

‘Optužbe je potaknuo dr. Vargić’

Istaknula je da u sustavu Hrvatske postoji manjak radiologa te da se to mora početi rješavati i s razine ministarstva. Zadravec smatra da je posljednje optužbe na njen račun potaknuo dr. Vargić.

“Među mojim kolegama ne znam nikoga tko je u HUBOL-u. Znam da liječnici plaćaju članarinu, ali nikakve aktivnosti što HUBOL radi oni ne znaju. To je jedna manja grupa. U ovom slučaju potaknuo ih je dr. Vargić, savjetnik ravnatelja Zovaka, da se krene s napadima na mene”, kazala je Zadravec, dodajući da radiolozi koji su otišli nemaju problema s njom.

“Sa mnom problema nemaju, svi koji me poznaju znaju da sam tolerantna, ali nisam tolerantna na korupciju.”

‘Dr. Kalousek falsificirao je dokumente’

Zadravec je kazala da je dr. Kalousek falsificirao dokumente u KBC-u Sestre milosrdnice.

“Ja sam dr. Kalouseka uhvatila slučajno da je potpisao na dokumente kroz cijelu 2019. i cijelu 2020. godinu sebe na mjesto koje je predviđeno na mjesto predstojnika Zavoda. Tako je fakturirao neurointervencijski materijal u enormnim financijskim iznosima koji sežu do nekoliko milijuna kuna. Ja o tome nisam imala nikakvih saznanja.

Imam stotine dokumenata koji to potvrđuju, gdje je predviđeno mjesto predstojnice, a to sam ja, a on je samoinicijativno, neovlašteno falsificirao dokumente u KBC Sestre milosrdnice i po tim fakturama koje nisu bile provjerene, HZZO je plaćao bolnici. Falsificirao je dokumente, prekoračio svoje ovlasti i ja sam to prijavila ŽDO-u”, navela je Zadravec.

Zadravec je poručila i da će se prijaviti na novi natječaj za ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice jer ima velike planove.

Foto: Hina