Doktorica Zadravec upozoravala Beroša na korupciju: Sutra podiže tužbu protiv njega

Doktorica Zadravec upozoravala Beroša na korupciju: Sutra podiže tužbu protiv njega

Gošća našeg Dnevnika bila je dr. Dijana Zadravec koja je široj javnosti postala poznata nakon što je izašla snimka njezina razgovora s ministrom zdravstva Vilijem Berošem.

“Najavila sam tužbu, tužba je spremna i bit će predana sutra do 12 sati.

Skandalozno je da me stavio na spikerfon i da je tamo bilo pet do šest ljudi, pozivam ministra Beroša da javnosti otkrije tko su suradnici koji su bili prisutni i da odgovara, ako neće pred hrvatskom javnošću onda pred sudom gdje će se morati sjetiti, pozivam ga da s prestane praviti da ima amneziju na događaj”, ustvrdila je Dijana Zadravec.

“Ministar jedne demokratske zemlje ne bi se trebao služiti nedemokratskim huliganskim metodama kao što je tajno snimanje”, smatra.

Za optužbe Vilija Beroša da je agresivna kaže da Beroš ima osobinu zamjene teza. “On je meni nekoliko puta pismeno kroz poruke i usmeno govorio da ne izlazim u medijma, da štetim stranci, kada sam bila u vašem studiju u ožujku stizali su pozivi i poruke da nemam njegovu dozvolu, da ne smijem istupati u medijima.”

Ne zna čega se Beroš boji jer ga je upozoravala na koruptivne procese i želi njegovo činjenje. “Povišen ton u razgovoru je rezultat očaja zbog njegovog nečinjenja i ignorancije. Ovim ponašanjem pokazuje da me ponižava i da je to sklon raditi pred grupom ljudi.”

Kaže da je upozoravala oko koruptivnih radnji oko projekta radiološkog centra vrijednog 32 milijuna kuna, ali naišla je na zid.

Ne očekuje da će je izbaciti iz HDZ-a. “Stranci šteti klijentelizam i neprogovaranje o korupciji. Zadnjih deset mjeseci sam bila zastrašivana, trpim mobbing, šikaniranje, difamaciju”, otkrila je.

“Beroš je rekao više puta da štetim stranci i da ne talasam, mislim da to Hrvatskoj šteti i da ne treba o tome šutjeti. Ja sam akademska građanka i moram upozoravati na ovakve stvari”, rekla je.

Nije se čula s premijerom Andrejem Plenkovićem. Ne misli da je priča oko ravnatelja KBC-a Sestre Milosrdnice podjela plijena. Ističe da se ona bori za svoj projekt koji joj sada, kaže, opstruriraju unutar KBC-a Sestre Milosrdnice. Najavila je da će se javiti na novi natječaj za ravanteljicu kada se raspiše.

Foto: Dario Grzelj/Hina