Domovinac Igor Peternel: Vjerujem Vesni Pusić kada kaže da je patriot. Ali ima jedan problem. Ona ne voli narod

Domovinac Igor Peternel: Vjerujem Vesni Pusić kada kaže da je patriot. Ali ima jedan problem. Ona ne voli narod

Bivša ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić gostovala je jučer u emisiji “Nedjeljom u dva” kod Aleksandra Stankovića.

Govoreći o glasanju Hrvatske protiv rezolucije UN-a kazala je kako ne misli da je Hrvatska za to da se u Gazi ubijaju ljudi. Kao razlog takvom pristupu navodi da se Hrvatska prekalkulirala. Stalno se, kaže, kalkuliralo što bi Hrvatskoj išle više u korist. Podsjetila je da je od 27 država članica EU-a njih 23 bilo ili suzdržano ili pak za rezoluciju. Govorila je i o svom patriotizmu.

““Ja sam puno puta bila protiv politike vlasti u Hrvatskoj, a sebe smatram velikim patriotom. Uvijek sam bila na strani Hrvatske, ali ne na strani svih vlasti u Hrvatskoj. Dapače, bila sam u većini slučajeva vrlo kritična prema vlastima”, rekla je Vesna Pusić.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Poznati hrvatski odvjetnik: Može li se molitelje nazivati klečavcima? Tu su ispunjeni elementi teškog sramoćenja

Na njezine izjave reagirao je Igor Peternel.

“Mnogi ismijavaju što je Vesna Pusić danas kod Aleksandra Stankovića izjavila kako je ona oduvijek bila hrvatski patriot. Zvuči smiješno, ali ja joj to čak i vjerujem. Ona, brat joj i svi njihovi sasvim sigurno vole Hrvatsku.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Lijepa Hrvatica Amani poljubila je ruku ocu koji je došao iz ratne Gaze: Poznati Hrvati se posvađali i oko toga

Oni vole Hrvatsku kao zemlju, vole institucije, vole more, plaže, svoju ulicu, svoj grad….ali ne vole nas. Ne vole narod. Vole zemlju u kojoj nas nema, a oni su glavni. Mi koji drugačije vidimo Hrvatsku im smetamo, iritiramo i san je svih sličnih Pusićki Hrvatska bez nas. Oni preziru narod i političke neistomišljenike. Vole hrvatsku kao globalističku kvačicu na mapi. Naravno uz uvjet da su na vlasti u toj kvačici

Po mogućnosti s Nepalcima i Indijcima kao radnom snagom”, ističe Igor Peternel.

Na Peternelovu izjavu reagirao je novinar Novosti Saša Kosanović.

“Vole oni narod, ali vas problem je sto oni vole sve narode. A ja sam veći patriot nego Penava deset puta, pa se cerite koliko vas je volja. Najveća greška ljevice je sto je takvima prepustila da privatiziraju patriotizam”, napisao je Kosanović.

“Saša, oduvijek me bilo najviše strah onih dobronamjernih i dragih kojima je srce veliko i sve vole”, odgovorio mu je Peternel.

Foto: Hina