Domovinac Spajić napao njemački Allianz: Uložili su milijarde u Rusiju, a zaustavili su mirovince da kupe Fortenovu

Domovinac Spajić napao njemački Allianz: Uložili su milijarde u Rusiju, a zaustavili su mirovince da kupe Fortenovu

Daniel Spajić, glavni tajnik i zastupnik Domovinskog pokreta u Hrvatskom saboru, komentirao je vijest kako je g. Saif Alketbi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata stekao 43,4 posto udjela u Fortenovi kupnjom udjela Sberbanke.

”Mislim da je to ravno veleizdaji nacionalnih interesa Republike Hrvatske, a Vlada na čelu s Andrejom Plenkovićem, po ne znam koji put, ne zna što se događa. Prodajemo ono što je Hrvatskoj jako bitno, a jedno od ključnih pitanja je: – Tko upravlja mirovinskim fondovima Republike Hrvatske? Znamo li što je naša budućnost, znamo li što nam se događa kada jedan takav investitor ulazi u Hrvatsku u ovoj krizi?”, zapitao se Spajić.

Spajić je pozvao medije da istraže informaciju kako mirovinskim fondovima upravljaju razne strane kompanije te kako Allianz u Rusiji ima tvrtku u koju je uložio preko milijardu eura, pa se zapitao je li njihov interes izlaz iz Rusije zbog cijele situacije, ističe se u priopćenju Domovinskog pokreta.

”Allianz je njemačka tvrtka, jesu li oni bili ti koji su kočili da mirovinski fondovi Republike Hrvatske ne uđu u ovaj transfer i da ne kupe ovaj dio Fortenove s domaćim poduzetnicima? Mislim da je to jedno vrlo ozbiljno pitanje o kojem, koliko vidimo, Vlada ne zna gotovo ništa.

Fortenova je bila u vlasništvu puno tvrtki, puno zemlje, puno koncesija, Slavonija je ionako upropaštena od rata na ovamo, a ovim činom bojim se da ćemo mi svi u Hrvatskoj postati robovi”, smatra Spajić.

Zastupnik DP-a zamolio je sve novinare da počnu propitkivati vladajuće kako bi se dobili odgovori na ova ključna pitanja, a na pitanje od koga očekuje odgovore i smatra li da bi se u cijelu priču trebali uključiti SOA i policija, Spajić odgovara:

”Apsolutno smatram da bi se trebali uključiti svi, ovo je strateško pitanje od nacionalnog značaja i očekujem da gospodin Andrej Plenković sa svojim koalicijskim partnerima izađe i objasni Hrvatskoj javnosti zašto se ovo događa te odgovori jesu li oni za ovo znali, a ako su znali, zašto nisu na vrijeme reagirali?”, zaključio je Spajić.

Foto: Hina