Domovinski pokret prekrio Tita u Kumrovcu: On je jedan od deset najvećih zločinaca na svijetu

Domovinski pokret prekrio Tita u Kumrovcu: On je jedan od deset najvećih zločinaca  na svijetu

Članovi Domovinskog pokreta, predvođeni dr. Igorom Peternelom, prof. dr. Josipom Jurčevićem i Vladom Marićem, uz potporu Agramera Gorana Jelića, jučer su u Kumrovcu simbolično, uz taktove domoljubnih budnica, ceradom prekrili spomenik komunističkog diktatora Josipa Broza Tita te položili vijence i zapalili svijeće u spomen na sve žrtve jugoslavenskog totalitarnog režima.

Cilj ovog performansa pred rodnom kućom zloglasnog Broza, jednog od deset najvećih svjetskih zločinaca, bio je očuvati od zaborava tisuće i tisuće nedužno ubijenih Hrvatica i Hrvata – žrtava poraća i desetljetne komunističke diktature, koje itekako imaju pravo na sućut, počast i priznanje njihove beskrajne patnje.

Svibanjske žrtve Titovih partizana, kojima je diktatorov režim napunio stotine jama nakon završetka II. svjetskog rata, vape do neba! Naši djedovi i bake, očevi i majke, braća i sestre leže još uvijek u masovnim grobnicama, bez imena – na području Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine…

To je strašno svjedočanstvo najgore vrste zločina jednog protuhrvatskog režima i sustavnog masovnog pogubljenja – naročito mladih ljudi, o kojima se dugo nije smjelo ni pisnuti, a danas se ne govori ni približno dovoljno. Najgore od svega je što za krvave zločine nad našim narodom nitko adekvatno nije odgovarao, čak ni puna tri desetljeća nakon pada komunizma i sloma Titove Jugoslavije, stoji u priopćenju Domovinskog pokreta.

Peternel: Pozivam građane da simboličnom gestom prekriju spomenike koji podsjećaju na komunistički režim!

Dr. Peternel je iz Kumrovca, nakon što je Tito prekriven, pozvao da se diljem Hrvatske, istom simboličnom gestom – prekriju sva slična obilježja i spomenici koji podsjećaju na režim i sustav s kojim se naša država, nažalost, još uvijek nije obračunala – kao što su to učinile neke druge, mnogo demokratskije države srednje i istočne Europe.

”Došli smo ovdje ispuniti svoju građansku i civilizacijsku dužnost, a to je ukazati na potpuno neprihvatljivo negiranje komunističkih zločina od strane mainstreama u Hrvatskoj. Mi smo možda još jedina postkomunistička zemlja koja se nije suočila s komunističkim zločinima i s komunističkom prošlošću, koja nema trgove žrtava komunizma i koja se i dalje pravi da se to nije dogodilo. Mi smo ovdje da bismo ukazali na to da je vrijeme da se počnu provoditi odluke, rezolucije i preporuke Vijeća Europe, Europskog parlamenta i svih onih institucija koje su apelirale da se postkomunistička društva suoče s komunističkim zločinima. Kod nas se to ne događa”, rekao je Peternel.

Dodao je da se kod nas organiziraju proslave tome u čast i da su protiv toga ustali na ovaj simboličan način te je pozvao sve građane Republike Hrvatske da slično učine kad god im je prilika, a pogotovo uoči ovakvih nevjerojatnih proslava, kao što će se dogoditi u subotu: ”Na simboličan način pokazujemo koliko smo protiv toga i koliko smo za to da se ovo društvo upristoji i da se počne ponašati u skladu s vremenom u kojem živimo”.

Jurčević: Nadam se da će se Hrvatska jasno i nedvosmisleno distancirati od zločina iza kojih stoji Josip Broz Tito

”Ovdje smo da bismo, simbolički rečeno, zabili glogov kolac u vampira koji traje već desetljećima, remeti život u Hrvatskoj, a radi se o jednom od najvećih, a to znači među deset najvećih masovnih ubojica u cijeloj svjetskoj povijesti dvadesetog stoljeća, i to prema istraživanju američkih i

zapadnoeuropskih znanstvenika. Iza svih zločina koje je činio jugoslavenski komunistički režim stajao je Josip Broz Tito, budući je 40 godina, uključujući cijeli 2. svjetski rat i 1980. bio čelna osoba i u vojničkom smislu, znači vrhovni vojni zapovjednik, predsjednik države, doživotni predsjednik, zlatno tele cijelog ideološkog, simboličkog jugoslavenskog komunizma”, istaknuo je Jurčević.

Naglasio je kako se brojeve zločina teško može nabrojati, ali kako je važno reći da se među tih deset najvećih masovnih ubojica u svjetskoj povijesti Tito posebno isticao po okrutnosti prema vlastitoj obitelji, suprugama, ženama, ljubavnicama i djeci. Jurčević je podsjetio da ga svjetska javnost pamti po tome što se družio s ljudožderima poput Idija Amina Dade.

”U Hrvatskoj, kojoj će uskoro biti deseta obljetnica da je u EU i da je prihvatila vrijednosni sustav EU, koji je osudio sve zločinačke komunističke europske sustave, još uvijek se ne dopušta suočavanje. Nadam se da će ova deseta obljetnica biti prigoda da se napokon suočimo s tom poviješću i da će državne institucije u Hrvatskoj, sukladno deklaracijama i rezolucijama koje su donijeli Vijeće Europe i Europska unija, pa čak i Hrvatski sabor 2006. godine, napokon izvršiti tu humanističku i civilizacijsku misiju i da ćemo se jasno i nedvosmisleno distancirati od ovih zločina iza kojih stoji Josip Broz Tito i njegov zločinački komunistički jugoslavenski sustav”, poručio je Jurčević.

Jelić je rekao da je 40-ih godina prošlog stoljeća 330 novinara radilo u državi, 37 novinara je likvidirano, 28 novinara je dopušteno da rade svoj posao, a 130 ih je pobjeglo iz tadašnje Jugoslavije da ne bi bili likvidirani. Dodao je kako je stotinama novinara bilo zabranjeno pisati o bilo čemu pa su morali promijeniti profesiju te je apelirao na sve novinske kuće da to više nikada ne dopuste i da ne dopuste avetima prošlosti da se vrate.

Foto: Domovinski pokret