Domovinski pokret: Tomašević je pokazao da ne može pa se uhvatio zločinca Tita i ideologije

Domovinski pokret: Tomašević je pokazao da ne može pa se uhvatio zločinca Tita i ideologije

Igor Peternel, predsjednik Domovinskog pokreta Grada Zagreba, održao je sa suradnicima konferenciju za medije na temu činjenice da ‘MOŽEMO’ ipak NEMOŽE(MO).

”Kao stranka, praktički glavni izazivač platforme ‘MOŽEMO’, na koncu potvrda toga je naš ulazak u drugi krug na prošlim izborima, mislim da je naša dužnost da se osvrnemo na godinu dana njihove vladavine. Stranka smo koja je u kampanji puno toga govorila. Često smo od medija bili apostrofirani kao nositelji pretjerane i prljave kampanje, a sada vidimo da je ona, nažalost, bila preblaga i premalo edukativna”, uvodno je rekao Peternel.

Istaknuo je da građani to sve više uviđaju i da će do kraja mandata ogroman broj građana shvatiti koliko je bio zaveden, između ostaloga i pjesmom koju smo imali prilike čuti. Poručio je kako je DP govorio u kampanji da se Zagreb prepušta u ruke improvizatorima bez imalo upravljačkog iskustva te kako se to obistinilo od samih početaka kako su preuzeli vlast.

”Ne znamo koliko su Zagrepčani sigurni za sljedeću zimu što se tiče opskrbe plinom”

”Postigli su rekord u Hrvatskoj dolaskom u potencijalni sukob interesa i prijavom kod Povjerenstva za sukob interesa. Sjećamo se svih onih problema u Holdingu, odlaska Uprave, zatim problema s Plinarom koji idu cijelo vrijeme, lutanja. Mi uopće ne znamo koliko su građani sigurni za sljedeću zimu što se tiče opskrbe plinom jer su valjda mislili da će plin pojeftiniti ili su stopirali sve javne nabave kad su preuzeli vlast. To treba njih pitati jer mi taj odgovor nismo dobili”, naglasio je Peternel.

Dodao je kako se trebamo prisjetiti i bolnice Srebrnjak, gdje su imenovali Upravno vijeće koje je izabralo ravnatelja, a koji je valjda po kompetencijama bio ispravan, ali nije bio ideološki ispravan, pa je otišao i ravnatelj i cijelo Upravno vijeće.

”Hoće li netko odgovarati za sramotu sa bolnicom Srebrnjak?”

”Rezultat svega je vjerojatna propast i sramota projekta translacijske medicine na Srebrnjaku, za koji se ne zna zapravo zašto propada, a očigledno je tu neslaganje ili nemogućnost suradnje između Grada kao nositelja, ravnateljice i nositeljice projekta. Sve to skupa je sramotno i ne znam hoće li netko odgovarati”, izjavio je.

Peternel je podsjetio da je njihov glavni komunalni adut bilo rješavanje otpada te da su na koncu i došli kao aktivisti iz pseudozelenih akcija, da je gradonačelnik došao iz Instituta za političku ekologiju, a vidimo, smatra Peternel, na što grad danas liči: ”To je zapušteni grad u kojem uopće nemamo viziju ni strategiju što će sa smećem biti u budućnosti”.

”’MOŽEMO’ je godinama poticao građane na bunt pa sad ne smiju nigdje graditi kompostane”

”Što se tiče 01. srpnja, jučer je gradonačelnik već rekao da će na idućoj konferenciji za medije reći hoće li uopće odgoditi ovu primjenu novog prikupljanja otpada. Godinama su se bavili edukacijom građana da se bune protiv svega što bi se gradilo i što bi imalo veze sa smećem u svojim kvartovima i, naravno, sada kada su preuzeli vlast, suočavaju se s problemom da ne mogu ni pomisliti graditi kompostane ili reciklažna dvorišta u pojedinim kvartovima jer građani na to ne pristaju, educirani od njih godinama”, poručio je.

Igor Peternel

Naglasio je kako, izgleda, propada i ova priča s Novskom te kako je gradonačelnik Novske, koji je to dogovarao, u međuvremenu postao ministar, a sad je tamo došla nova izabrana gradonačelnica, te kako su se građani i tamo pobunili pa izgleda da od toga neće biti ništa. Peternel tvrdi da oni uopće nemaju alternativu za gradsko smeće i da je to veliki problem s kojim ćemo se svi skupa suočavati.

”Kulminiralo je prošli tjedan skandalom s gradskim vrtićima, gdje je skoro 2000 djece sa svim uvjetima ostalo neupisano. Mislim da je to porazno i sramota za gradsku vlast. Oni uopće nemaju ideju što će s tim napraviti, a zamislite što bi se još dogodilo da sud nije ukinuo njihovu odluku da se ukine mjera roditelj-odgojitelj i da su još i sva ta djeca trebala biti upisana u vrtiće, a u vrtićima uopće nema mjesta. Izbila bi opća pobuna tih roditelja”, upozorio je Peternel.

”Nemaju rješenja pa stvaraju ideološke sukobe i u fokus vraćaju zločinca Tita”

Rekao je da je sve to skupa užasno neozbiljno te se upitao što oni kao opozicija mogu: ”Često se optužuje opoziciju da samo ‘jamra’. To nije točno. U ovim komunalnim stvarima profesor Dobrović kao jedan od najvećih stručnjaka za rješavanje tih pitanja drži im u Skupštini predavanja, Powerpoint prezentacije, nudi im rješenja. Oko toga smo potpuno suradljivi, no s druge strane bude navodno neka volja za suradnjom, ali ništa više od prihvaćanja našeg traženja izvješća”.

”Što se tiče njihove upravljačke kadrovske potkapacitiranosti, opozicija tu nema puno manevara, oni su dobili vlast i moraju imati kadrove za upravljanje. Nećemo im mi valjda davati kadrove. A što se tiče svega toga skupa, na kraju vidimo da oni nemaju rješenja i da se ide za dobrim starim receptom, a to je ideologizacija i stvaranje ideoloških sukoba, pa se u fokus vraća notorni zločinac Josip Broz Tito i pokušava se preko kojekakvih opskurnih udruga uvesti rodnu ideologiju i priče o rodnoj ideologiji u predškolsku dob dječjih vrtića i u osnovnoškolsko obrazovanje”, naglasio je.

Peternel je dodao da smo to vidjeli prošli tjedan, kad je izbio skandal koji, po njemu, nije poprimio dovoljnu medijsku pažnju, a da ne govorimo o samom ukidanju mjere roditelj-odgojitelj, koja nema nikakve veze sa štednjom, smatra, već je tu isključivo želja za povlađivanjem njihovoj ideološkoj biračkoj bazi.

”Zagreb im je trebao biti pokazni poligon, ali će ‘MOŽEMO’ na njemu slomiti zube”

”Radi se o ideološkoj franšiznoj sekti koja želi uvoditi svoju ideologiju u Grad Zagreb i misli da je Zagreb njihov, u skladu s njihovim sloganom ‘Zagreb je naš’, a na nama je da ih svakodnevno podsjećamo da Zagreb nije njihov,  da je Zagreb grad svih ljudi, svih svjetonazora, svih ideoloških opredjeljenja i da nećemo dopustiti da ga pretvore u ono u što su pretvorili svoju platformu”, poručio je Peternel.

Istaknuo je kako će oko toga biti glasni i dosljedni te da se neće nikada pomiriti s tim da se Zagreb pretvori u to u što oni žele. Smatra kako je možda u svemu tome spas to što će Zagreb podnijeti veliku žrtvu, ali će, nada se, spriječiti jednim pokaznim poligonom njihove planove da zavladaju Hrvatskom.

”Zagreb je njima trebao biti pokazni poligon, ali će na tom pokaznom poligonu slomiti zube te će najvjerojatnije njihovi planovi za općim osvajanjem Hrvatske, jednako tako kao što su osvojili Zagreb sinergističkim efektom koji je vezan uz smrt i način vladanja bivšeg gradonačelnika Bandića, ali i uz nevjerojatnu medijsku potporu i glasanje kontra, gdje se dobar dio ljudi medijski zaveo, taj efekt se najvjerojatnije neće ponoviti u Hrvatskoj, i tu će Zagreb ostati spasitelj Hrvatske od ‘MOŽEMO”, zaključio je Peternel.

Foto: Hina