Dramatično na Predsjedništvu HDZ-a: Šeks “identificirao i locirao” biskupe i Crkvu kao krivce za poraz HDZ-a?

Dramatično na Predsjedništvu HDZ-a: Šeks “identificirao i locirao” biskupe i Crkvu kao krivce za poraz HDZ-a?

Niste dobro odradili teren. Ja imam najbolju sliku što se događa. Vi ne razumijete što je HDZ i što treba biti. Mislim da vodim HDZ i državu u pravom smjeru – optuživao je, doznajemo, šef stranke Andrej Plenković članove na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća na kojoj su se danas analizirali loši izborni rezultati. Plenković se, kažu sudionici sastanka, na članove obrušio u završnoj riječi, a nije poštedio nikoga. Optužio je županijske predsjednike, članove, medije, desnicu…

– Članovi i birači nisu prepoznali sve što radimo ja i Vlada. Napadaju me desnica i mediji, a vi me ne branite u javnosti kao što ste branili ranije predsjednike. Lista je odlična – navodno je rekao Plenković koji je krivnju za neuspjeh, tvrde naši izvori, stalno prebacivao na sve druge, piše Jutarnji list.

– Bili smo zaprepašteni – rekao je jedan član, dodajući da je sastanak počeo mirno, te da ga je Plenković počeo usporedbom izbornih rezultata s 2013. i 2014. Nakon toga je otvorio raspravu, a prvi se za riječ javio Vladimir Šeks koji je, kažu naši sugovornici, okrivio Crkvu i biskupe.

– Za riječ se javilo još par kolega koji su govorili kako to i nije tako loš rezultat, da je nedostajalo malo glasova – kaže jedan od sudionika sastanka. A onda su se, dodaje, javili i oni koji su realnije sagledali izborni rezultat.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina