Dramatično upozorenje Gordana Lauca: Zaboravite na blagostanje i zdravlje

Dramatično upozorenje Gordana Lauca: Zaboravite na blagostanje i zdravlje

Gordan Lauc piše o neljudskom lockdownu u Kini.

“Planirali su zatvoriti grad na nekoliko dana, sve testirati nekoliko puta i riješiti se virusa. Kao niti nigdje drugdje, nije uspjelo niti u Shanghaiu. Nevjerojatna je ta ljudska bahatost. Još u ljeto 2020. godine na primjeru Južne Amerike vidjeli smo da lockdown naprosto ne radi.

Europljani su mislili da su Južnoamerikanci nedisciplinirani i da će jedan pravi austrijski, ili njemački lockdown riješiti problem – nije. Kinezi su sada proveli svoj (u kojem su osim što drže 25 milijuna ljudi u zatvoru tjednima, usput pobili i mačke i pse) no niti to nije zaustavilo virus.

Virus koji se širi aerosolom nije moguće zaustaviti. To ne treba niti pokušavati…Međutim lockdown uspješno zaustavlja tvornice i brodove. Na slici je kolaps ispred luke u Shanghaiu. Ako ste bilo što planirali uskoro kupiti, nadam se da vam se ne žuri. Vrlo vjerojatno je nešto što se ugrađuje, ili što je potrebno za proizvodnju toga što planirate kupiti na jednom od ovih brodova…

A kada je nestašica, cijene naravno idu gore… A kada brodovi zapnu, i cijene transporta idu gore… Onda i sve druge cijene idu gore…

Zaboravite na blagostanje i zdravlje. U sljedećem periodu svi samo pokušavamo preživjeti… Ne zaboravite zahvaliti onim “stručnjacima” širom svijeta koji su zagovarali “male”, “tvrde”, “stroge”, ili kakve već ne “mjere””, ističe Lauc.

Foto: Hina