Državni tajnik Mladen Pavić iznio teške optužbe na račun Karoline Vidović Krišto: Nudila mi je mito od 100.000 eura

Državni tajnik Mladen Pavić iznio teške optužbe na račun Karoline Vidović Krišto: Nudila mi je mito od 100.000 eura

Državni Tajnik Mladen Pavić iznio je teške optužbe na račun saborske zastupnice Karoline Vidović Krišto. Optužio ju je da mu nje nudila mito u iznosu od 100.000 eura.

-Prateći političku scenu, a posebno u ovo predizborno vrijeme, čovjek se ne može ne zapitati što su sve pojedinci spremni izgovoriti. Pogotovo se to odnosi na nekoliko njih koji su spletom okolnosti upali u Sabor, a i sami svjesni da će vrlo teško drugi put prevariti birače, pa ‘udaraju‘ o svemu i svačemu – započinje Pavić u svojoj potpisanoj izjavi, uz dodatnu telefonsku potvrdu o autentičnosti, piše Glas Slavonije.

Njima je, primjećuje Pavić, korupcija najčešće izgovorena riječ, upućena naravno na račun vladajuće većine, a osobito pripadnika HDZ-a, a upravo ga je “ustrajno” izgovaranje riječi mito, korupcija i sličnih podsjetilo na epizodu iz 2011. godine u čijem je središtu zastupnica Karlina Vidović Krišto (OIP), a na čiji je račun iznio tešku optužbu.

Tada je, podsjeća, obnašao dužnost glasnogovornika Vlade, ujedno i državnog tajnika. Jednog mu dana stiže telefonski poziv Karoline Vidović Krišto, tada novinarke HRT-a (“poznajemo se površno iz vremena dok sam i sam radio na HRT-u”), koja ga traži susret i kavu jer ga treba nešto pitati. Nekoliko dana poslije susret se i održao. Vidović Krišto došla je k njemu u ured u zgradu Vlade, što se, dodaje Pavić, može potvrditi prema evidenciji iz knjige ulazaka i posjetitelja, odnosno utvrditi točan datum sastanka održanog te 2011. godine. Premda se točnog datuma nije mogao sjetiti, tijek sastanka dobro je zapamtio i detaljno opisao.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: VIDEO: Karolina Vidović Krišto: Državni tajnik Mladen Pavić tvrdi da sam mu nudila mito. To je čista izmišljotina i laž. Tužit ću Pavića, Plenkovića i Šeksovog nećaka

-Karolina je započela priču za što me treba: “Znaš, plaće na HRT-u i nisu neke naročite pa se čovjek mora snalaziti okolo i dodatno raditi. Tako ti i ja radim za jedan strani trgovački lanac. Pomažem im u rješavanju i pronalasku lokacija za izgradnju novih dućana… već sam im riješila 5-6 lokacija za nove dućane i to mi je super plaćeno. Tebe sam trebala da mi pomogneš za jedan novi centar, to ti je u Vukovaru” – piše Pavić.

Donijela je, navodi dalje, Vidović Krišto i plan grada Vukovara, uz njega i nekakav nacrt te mu pokazala lokaciju u središtu Vukovara, gdje su “zamislili” lokaciju nove prodavonice toga stranog trgovačkog centra. “Trebalo bi nešto intervenirati u gradu… oko planova izgradnje, GUP-a ili čega već… Tebi to nije nikakav problem, ti poznaješ tamo sve njih iz Vukovara”, prenosi Pavić što mu je tada rekla Vidović Krišto.

-l onda slijedi najzanimljivije: “Znaš, ako mi to riješiš, tvojih je 100.000 eura… a ako treba i tamo nekomu nešto”. “Karolina, završili smo”. Ali nije odustajala, kaže “ipak razmisli”, ponovim joj da smo završili s kavom i razgovorom – ističe Pavić.

Još ga je jednom, nakon 15 – 20 dana, nazvala pitajući za priču oko Vukovara. U godinama koje su uslijedile nakon te epizode, kad god bi se susreli, dodaje, uvijek je ili prelazila na drugu stranu ulice ili okrenula glavu.

-Ne isključujem da je neke politika korumpirala, ali očito je da su neki došli u politiku korumpirani – potpisuje Mladen Pavić.