Državno odvjetništvo sumnjiči Brkića, Vargu i Curića da su godinama špijunirali četiri žene

Državno odvjetništvo sumnjiči Brkića, Vargu i Curića da su godinama špijunirali četiri žene

Nakon što je PNUSKOK podigao kaznenu prijavu, Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku otvorilo je istraživanje protiv Milijana Brkića, njegovog brata Joze, Franje Varge i Blaža Curića zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela neovlaštenog presretanja računalnih podataka, poticanja na neovlašteno presretanje računalnih podataka, pomaganja u neovlaštenom presretanju računalnih podataka i zlouporabe naprava, priopćio je DORH.

– Postoji osnovana sumnja da su navedena kaznena djela počinjena od lipnja 2015. godine do 20. rujna 2018. u Belišću i Zagrebu, na štetu četiri osobe (1970., 1989. 1977. i 1988.) praćenjem prijenosa, pristupom i snimanjem sadržaja njihovih korisničkih računa odnosno pribavljanjem podataka potrebnih za pristup korisničkim računima – stoji u priopćenju državnog odvjetništva. Radi zaštite osobnog života oštećenica, određena je tajnost cjelokupnog istraživanja u ovom kaznenom predmetu.

Radi zaštite osobnog života oštećenica, određena je tajnost cjelokupnog istraživanja u ovom kaznenom predmetu.

“Na temelju naloga općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku, sukladno članku 213. stavak 3. ZKP/08 u vezi s člankom 388. stavak 2. točka 4. ZKP/08, određena je tajnost cjelokupnog istraživanja u ovom kaznenom predmetu radi zaštite osobnog života oštećenica”, priopćili su iz Općinskog državnog odvjetništva u Osijeku.

Foto: Daniel Kasap/Hina

Facebook Comments