Dvojica članova Domovinskog pokreta osigurala većinu HDZ-a: Hoće li biti izbačeni iz stranke?

Dvojica članova Domovinskog pokreta osigurala većinu HDZ-a: Hoće li biti izbačeni iz stranke?

Član Demokratskog pokreta (DP) Mate Šimundić izabran je u ponedjeljak za predsjednika Skupštine Splitsko-dalmatinske županije i time je u trećem pokušaju konstituirana ta županijska skupština i izbjegnuti su izvanredni izbori za nju. Ipak, iz DP-a su objavili da će Šimundića isključiti iz stranke.

“Do kraja dana Predsjedništvo Domovinskog pokreta pokrenut će postupak isključenja Mate Šimundića iz Domovinskog pokreta jer je na Županijskoj Skupštini glasovao protivno odluci Stranke, javlja N1.

Na današnjoj Sjednici Skupštine Splitsko- dalmatinske županije za predsjednika je izabran Mate Šimunić, uz podršku HDZ-a i Kerumovog HGS-a. Iako smo od početka isticali da DP ne želi sudjelovati u trgovačkim koalicijama naš Mate je ipak postao žetončić.

Neizmjerno mi je žao zbog toga, naročito jer je Predsjedništvo DP-a SDŽ nekoliko puta glasovalo protivno suradnji s Kerumovim HGS-om.

Kolegi vijećniku Marku Žaji želim sretan povratak pod skute Ante Sanadera.

Domovinski pokret nastavlja sudjelovati u Skupštini Splitsko- dalmatinske županije s jednim vijećnikom u oporbi.

Hvala našim članovima na riječima podrške, očekuju nas pripreme za unutarstranačke izbore.

Život ide dalje, pred nama je velik posao, a mi smo spremni na to”, priopćili su iz Domovinskog pokreta.

Suradnju HDZ-a i DP-a komentirao je Nikola Grmoja u objavi na Facebooku.

“Sve što smo mi Mostovci i naš Miro Bulj govorili vezano uz rasplet oko konstituiranja županijske skupštine u Splitsko-dalmatinskoj županiji pokazalo se točnim.

Dva DP-ova vijećnika Žaja i Šimundić dogovorila su se s Bobanom i Sanaderom pa je Šimudić postao predsjednik županijske skupštine.

Zanimljivo je da je Škori blizak Grabovac bio suzdržan.

Most ostaje jedina autentična i snažna oporba klijentelističkim i koruptivnim HDZ-ovim strukturama u Dalmaciji”, piše Grmoja.

Na slici: Mate Šimundić

Foto: Hina