Dvostruki kriteriji: Optuživali su Pernara da želi optužene Hrvate strpati u zatvor, a onda su ti isti pokušali utamničiti Pernara

Dvostruki kriteriji: Optuživali su Pernara da želi optužene Hrvate strpati u zatvor, a onda su ti isti pokušali utamničiti Pernara

Odvjetnik Davorin Karačić upozorio je na nelogičnost hrvatskih medija i obrane Hrvata optuženih u Zambiji. Optužuju Pernara da želi optužene Hrvate strpati u zatvor, a onda i oni na sve moguće načine žele poslati Pernara iza rešetaka.

“Nije li ovo malo dvolično? Pizde na Pernara jer kao može svojim svjedočenjem, Zambijce utrpati u zatvor, pa ga zato, jer svjedoči, sad pak oni, obrana, utrpati u zatvor. Jer Pernar je po njima druker, pošto želi iznijeti činjenice koje su u Hrvatskoj općepoznate, ali sto su onda ovi koji Pernara optužuju da podržava robovlasništvo, a sto je okolnost koja nema nikakve veze sa procesom, pa i da je točna?Pitam se, hoće li ikad koji ljevičar u kakvom sudskom postupku traziti moje izuzeće, jer da ne smatram da je Oluja zločin, kao niti da je HR agresor u BiH”, ističe odvjetnik Karačić.

Odvjetnik Davorin Karačić

Podsjetimo, Jutarnji list je izvijestio da je obrana u petak Pernara pitala i o njegovu podcastu u kojem je svoj interes za slučaj opravdavao željom da se optužene osudi. Branitelji optuženih rekli su i da je Pernar na svojoj stranici širio govor mržnje, a zatim je došao do Ndole te su ga pitali je li snimao sudnicu, na što je on odgovorio da je. Obrana je dalje rekla i da je Pernar u svom podcastu branio robovlasništvo, govoreći da su robovlasnici bičevali svoje robove jer su oni jeli šećernu trsku koja kvari zube.

Pernar je u tom trenutku izgubio živce i napao branitelja, gospodina Kalandanyju, da mu stavlja riječi u usta.

“Gospodine, vi mi stavljate riječi u usta. Shvatite to kako hoćete. Ali ne slažem se s vama, to su gluposti!”, rekao je Pernar.

Branitelji su nakon toga sudu rekli kako Pernarovo da ponašanje i riječ “gluposti” predstavljaju ismijavanje i uvredljiv jezik te su od suda zatražili da se Pernara optuži za nepoštivanje suda i privede.

Sud je odlučio da ipak neće pritvoriti Pernara zbog nepoštivanja. Sud je rekao da ga smatra krivim zbog uvredljivog jezika koji je koristio na suđenju, ali mu je oprošteno.

Odvjetnik Luka Mišetić na Twitteru je odgovori novinaru i fotografu Darku Lesingeru koji se zgraža nad činjenicom da je Ivan Pernar svjedok tužiteljstva u Zambiji.

”Kakav mali pozornosti gladan gad moraš biti da bi samoinicijativno u Africi svjedočio protiv svojih sugrađana. Nedavno su neki Hrvati glasali za ovo”, napisao je Lesinger.

Mišetić je u komentaru povukao paralelu sa svjedočenjem Stjepana Mesića u Haagu, naglasivši pritom da ne misli braniti Pernara, onima koji su u Haagu svjedočili protiv ‘svojih sugrađana”.

”Pitam vrijedi li isti standard i u Haagu? “Kakav mali pozornosti gladan gad moraš biti da bi samoinicijativno u Haagu svjedočio protiv svojih sugrađana.” Pitanje je sadržaj svjedočenja, a ne gdje ili protiv koga”, napisao je Mišetić.

Foto: Hina