E on je pravi načelnik: Digao je žestoku frku zato što u lokalnoj birtiji nema konjaka. I sve to upisao u Knjigu žalbe

E on je pravi načelnik: Digao je žestoku frku zato što u lokalnoj birtiji nema konjaka. I sve to upisao u Knjigu žalbe

“Na upit konobara šta će te popiti i gost zatraži piće konjak konobar odgovara da NEMA”. Tu primjedbu, doslovno citiranu iz Knjige žalbi kafića Sokol u Čađavici u Kolodvorskoj ulici, osobno je ujutro 27. rujna 2017. u 8.25 upisao tamošnji HDZ-ov općinski načelnik Mirko Rončević (61). S obzirom da Rončević funkciju općinskog načelnika obavlja profesionalno i da za to prima solidnu mjesečnu plaću od 12.951,08 kuna neto, moglo bi se postaviti pitanje što je radio u kafiću Sokol, u radnom vremenu, u istoj ulici u kojoj je i zgrada Općine Čađavica, piše Telegram.

Ali svakako je puno zanimljivije pitanje zašto je načelnika toliko ražestilo što u lokalnom kafiću, u općini gdje je on šef, tog jutra, nije bilo konjaka, pa je posegnuo za knjigom žalbe. Načelniku koji je na čelu Čađavice već 18. godinu postavili smo to pitanje i zamolili da odgovori tko je bio gost koji je tražio konjak i kojem je konobar rekao kako konjaka nema. “S mještanima općine popijem kavu u navedenom kafiću kao i svaki drugi mještanin. Datuma i vremena se ne mogu sjetiti, kao i navedene tvrdnje da sam to učinio”, odgovorio je.

Misteriozna knjiga žalbe

Do knjige žalbe u kafiću Sokol nije bilo lako doći. Konobar je prvo rekao da knjiga u fizičkom obliku više ne postoji i da se pritužbe mogu prijaviti jedino elektronički. Na upit gdje je knjiga žalbi u koju su se ranije mogle upisivati primjedbe gostiju odgovorio je da više ne postoji.

Na naše inzistiranje da je pronađe i tek po nalogu vlasnika kafića otišao je do police s pićem iza šanka i dao nam na uvid knjigu. Ali se žestoko usprotivio da fotografiramo stranicu na kojoj je bila žalba općinskog načelnika Čađavice, Mirka Rončevića, piše Telegram.

Foto: You Tube