E, ovako nikad niste pripremali piletinu: A moglo bi to biti ugodno iznenađenje – tajna je u ovim dodacima

E, ovako nikad niste pripremali piletinu: A moglo bi to biti ugodno iznenađenje – tajna je u ovim dodacima

Panko mrvice i naribani kokos pobrinut će se za “prvi dojam”, a okus ove i ne tako obične piletine bit će božanstven zahvaljujući jednostavnoj marinadi od kokosova mlijeka i limete.

Piletina pohana u kokosu i panko mrvicama dobro će se slagati sa svime s čime i inače jedete pohano, a osobito će joj dobro stajati i kakav ljuti umak, prenosi Glas Istre.

Sastojci

  • 3 komada pilećih prsa bez kostiju i kože (700-725 g)
  • 240 ml kokosovog mlijeka
  • 2 žlice svježeg soka limete
  • 180 g brašna
  • 180 g brašna
  • 2 žlice kukuruznog škroba
  • 1 čajna žličica soli
  • Svježe mljeveni crni papar
  • 3 velika jaja
  • 90 g panko mrvica
  • 130 g nezaslađenog ribanog kokosa
  • 450 do 500 ml biljnog ulja, za prženje

Priprema

Prerežite svaki komad piletine na pola po dužini i batom istucite meso na debljinu od cca 6 mm.

U velikoj zdjeli pomiješajte kokosovo mlijeko, pola čajne žličice soli i sok od limete. Utonite piletinu u marinadu, dobro promiješajte, poklopite i ostavite u hladnjaku pola sata do sat.

U velikoj plitkoj zdjeli ili dubokom tanjuru pomiješajte brašno, kukuruzni škrob, čajnu žličicu soli i malo mljevenog papra. U drugoj zdjeli umutite jaja. U trećoj pomiješajte panko mrvice i kokos.

Svaki file uvaljajte u brašno pa u razmućeno jaje, pa u panko mrvice.

Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Piletinu pecite u serijama, oko tri do četiri minute sa svake strane, dok ne dobije lijepu zlatnosmeđu boju.

Dobar tek!

Izvor: Punkufer.hr

Foto: Pixabay