Efikasna policija: Uhićen muškarac koji je ispisao uvredljive grafite protiv Milanovića, Penave i Bulja

Efikasna policija: Uhićen muškarac koji je ispisao uvredljive grafite protiv Milanovića, Penave i Bulja

Splitska policija pronašla je i uhitila 23-godišnjeg muškarca za kojega se sumnja da je prije desetak dana na više mjesta u samom centru grada ispisao niz uvredljivih grafita, uglavnom političkog sadržaja, te usput oštetio kulturna dobra i počinio štetu od oko 2.600 eura. Kazneno je prijavljen.

‘Jučer tijekom dana u službene prostorije Prve policijske postaje Split doveden je muškarac nad kojim je provedeno kriminalističko istraživanje i za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja naprijed navedenih kaznenih djela. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 23-godišnjak 13. siječnja 2023.g., u vremenu od 01:00 sat do 04:00 sata, u Splitu u Marmontovoj ulici na četiri različita mjesta, crnom bojom ispisao grafite i oštetio zidove koji pripadaju kulturnom dobru, te je također 13. siječnja 2023.g. u ulici Zbora narodne garde na betonskom zidu crnom bojom ispisao grafit’, objavili su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Na spomenutim grafitima se predsjednika države Zorana Milanovića, predsjednika Domovinskog pokreta Ivana Penavu te stranku Most proglasilo ‘obojicama Ukrajinaca’ te ih se poistovjetilo s Vladimirom Putinom, javlja Tportal.

Noćna akcija šaranja po fasadama obavljena je neposredno uoči najavljenog dolaska predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića na svečanu sjednicu kojom je obilježena 33. godišnjica osnutka ove stranke u gradu Splitu – dapače, i sami grafiti prigodno su ispisani upravo na ruti kojom se on kretao, od sjedišta HDZ-a u Sinjskoj ulici do Hrvatskog doma u Tončićevoj ulici.

Saborski zastupnik Mosta Miro Bulj tada je objavio da se radi o političkoj akciji.

‘Mediokriteti i uhljebi iz splitske mladeži HDZ-a, sendvičari koji ništa u životu nisu sami napravili i koji se uzdaju u svemoć članske iskaznice HDZ-a, po nalogu svojih šefova Sanadera i Bobana su grafitima uništili niz zidova u samom centru Splita. Ponovno za svoje prizemne političke obračune koriste patnju ukrajinskog naroda i svoj lopovluk i veleizdaju kriju iza navodne brige za ukrajinsku patnju. Idiotskim grafitima odgovornost za smrt Ukrajinaca pripisuju Mostu, predsjedniku RH i oporbenim strankama. O kakvim se redikulima radi najbolje se može vidjeti po tome da su išarali sve zidove u krugu 20 metara od prostorija gradske i županijske organizacije HDZ-a u Splitu’, objavio je Bulj.

Zasad nema informacija o tome je li uhićeni 23-godišnjak doista povezan s HDZ-om.

Foto: Hina