Eksces na početku debate: Bago oštro “otpilio” Bernardića, Plenković ga gledao u čudu

Eksces na početku debate: Bago oštro “otpilio” Bernardića, Plenković ga gledao u čudu

U velikoj završnici izborne utrke Nova TV večeras organizira debatu. Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković i predsjednik SDP-a, lider Restart koalicije Davor Bernardić – koriste zadnju priliku za obratiti se građanima i pokušati ih uvjeriti zašto bi baš njima trebali dati svoj glas. Odmah na početku debate  dogodio se mali incident.  Bernardić je pitao može li dobiti repliku, a Bago mu je odrešito odgovorio da ne može. Plenković je u čudu pogledao Bagu.

Prvo pitanje je hoće li Bernardić podnijeti ostavku u slučaju poraza, javlja 24sata.

– Mandat za novog predsjednika imaju članovi SDP-a. Ali budite sigurni da ćemo pobijediti, optimističan sam i imamo podršku od Prevlake do Dunava. Opcija je jednostavna -rekao je Bernardić.

– Plenković: Ostvarili smo značajne napretke.

– Plenković: Ostvarili smo značajne napretke – kazao je Plenković.

Da morate birati između Hasnabegovića ili Rade Borić, s kim bi surađivali.

Plenković: Poznajem ih oboje i mislim da nitko neće biti dio Vlade.

Bernardić: Hasanbegović je neprihvatljiv, Rada Borić. ustaše su svi oni koji relativiziraju i vraćaju aveti prošlosti i nemaju plan za budućnost. Koalciija s takvima je neprihvatljiva.

Bernardić je pokazao negativan test na korona virus i požalio se kako je skup.

– Gledamo kako Plenković ne samo da zna što je dobro za nejga, nego za druge. Vi ste u ovom trenutku i vrstan epidemiolog. Naš Klisović je otišao u samoizolaciju – rekao je Bernardić.

Plenković: Markotić je šefica Infektivne klinike, ona je stručnjakinja i nije moja epidemiologinja. Mislim da bismo trebali pokazati poštovanja. Vi koji ste poznati da idete po noćnim klubovima, i to prije nekoliko dana, trebali biste paziti.

Bernardić: Vi ste izjavili da ste pobijedili koronu. I sad zbog ptorebe izbora otvarate granicu s BiH. To je neodgovorno.

Bernardić je pitao može li dobiti repliku, a Bago mu je odrešito odgovorio da ne može. Plenković je u čudu pogledao Bagu.

Manjinska vlada ili velika koalicija?

Plenković: Ima cijela momčad stranaka na Bernardićevom posteru i naš izborni sustav znači dogovore. Mi ćemo učiniti sve da vlada bude stabilna. Ne kažem da je kod nas bilo savršeno, ali ja sam za to da bude stabilna većina i tako se odgovorno upravlja.

Bernaridć: Budite sigurni da ćemo imati dovoljno mandata za stabilnu vladu s istim svjetonazorom. Nećemo pristati na trgovinu i podržavanje vlasti koju smo mogli geldati zadnje 4 godine. To Hrvatska ne može gledati i sabor mora biti reprezent građana. Imamo široku koaliciju jer imamo najbolji tim. Za razliku od HDZ-a koji je ostao sam, a morao je zamijentii 15 ministara, a 11 zbog korupcije.

Plenković: Ova njihova koalicija je još slabija od HDZ-a. Mislim da je deplasirano da tako govori o svojim bivšim kolegama. Nitko nije došao u HDZ.

Bernardić: Ova Vlada se održavala zahvaljujući korupciji i to se ne smije ponoviti. Ako ti ode jedan ministar, ajde ali ako ode 15 igrača, onda nije problem samo u njima. Problem je u vama, gospodine Plenkoviću.

Plenković: Gospodin Bernardić lakonski optužuje ljude, pokazao se izrazito nepristojan, prije par godina nije bio ovako agresivan. Mogao bih spominjati brojne ministre iz Milanovićeve vlade, a nitko od ljudi koje spominjete, osim jednog nema veze s korupcijom. Demantiram to.

U tijeku je kratki predah.

Je li vam predsjednica pomogla u kampanji sa srednjim prstom?

Plenković – Nisam promatrao to kao pomoć, Škoro se od svoje izjave pokušavao izvući, ali nije bila sadržajna. Žene su reagirale na njega.

Bernardić – Predsjednica je odaslala poruku da žene imaju pravo na izbor. Nikome nije drago kad žena ide pobaciti, ali kad ide, to mora biti sukladno zakonu. Ono što je dobro je da su iz HDZ-a stigle poruke da žene trebaju imati pravo. Mislim da je važna poruka, kao i Istanbulska konvencija koju je potpisao SDP