Evo rješenja – pojavio se kruh koji ne deblja i peče se najviše 10 minuta – ovo su mu glavni sastojci

Evo rješenja – pojavio se kruh koji ne deblja i peče se najviše 10 minuta – ovo su mu glavni sastojci

Kruholjupci su uvijek na mukama ako vode računa o liniji, jer kruh je, osobito onaj od bijelog brašna, jedan od dežurnih krivaca za debljanje.

Srećom, nije svaki kruh isti pa je neke vrste moguće jesti bez straha od debljanja, a jedan od takvih je kruh koji se priprema od bademovog brašna i sira.

MOŽDA ĆU VAS ZANIMATI: Mirjana Hrga: Sad ću vam otkriti tko je najveći gubitnik američkih izbora. Kakav poraz. Kakvo dno

Ipak, budite razumni i računajte na to da takav kruh sadrži dosta masnoća pa je kaloričan, no ako ste na dijeti koja zabranjuje konzumiranje ugljikohidrata i škroba ili njihovo kombiniranje s masnoćama, onda će vam ovakav kruh odgovarati, donosi Slobodna Dalmacija.

Proteinski kruh s bademom

Sastojci:

350 g mozzarelle
200 g bademovog brašna
100 g krem sira
2 jaja
1/3 praška za pecivo
sol

Priprema: 

Naribajte sir pa ga u mikrovalnoj ili na pari otopite zajedno s krem sirom. Pustite smjesu sira da se malo ohladi pa joj dodajte jaja i dobro izmiješajte kuhačom.

Dodajte brašno, sol i prašak za pecivo, dobro promiješajte pa prebacite na radnu površinu i izmijesite rukama dok tijesto nije jednolično i glatko.

Oblikujte bublice, štrucu ili pogaču pa pecite 5-10 minuta (ovisno radite li bublice ili kruh) na 200 stupnjeva Celzija.

Foto: Hina