Evo što je Nenad Bakić poručio Đikiću, Trobonjači, Jonjiću i Čičin Šainu: Komedijaši. Sramota

Evo što je Nenad Bakić poručio Đikiću, Trobonjači, Jonjiću i Čičin Šainu: Komedijaši. Sramota

Nenad Bakić kritizirao je imunologa Trobonjaču zbog njegovih izjava o mutaciji covida.

“Znači, imunolog Trobonjača zna tako puno virologije da je donedavno tvrdio da ovaj virus mutira tako sporo da mu trebaju ‘desetljeća, ako ne i stoljeća’ da mutira – iako se tada jako dobro znalo koliko mutira. Sad je totalno angažirani zastrašivač oko omikrona.

Bakić smatra da ovi hrvatski znanstvenici dramatiziraju stvari oko omikrona

Što se dogodilo?”Je li SARS-CoV-2 virus oslabio? Kako bi se uopće slabljenje virusa moglo manifestirati? Slabljenje virusa moglo bi se manifestirati bolešću s blažim simptomima i povoljnijim ishodima, što znači s manje ostataka bolesti i s manjom smrtnošću…

SARS-CoV-2 virusu trebalo bi vjerojatno više desetaka ili stotina godina (ako ne i više) kruženja među jedinkama za evolucijsku prilagodbu biologiji čovjeka i nemoguće je očekivati da se to dogodi u par mjeseci”, ističe Bakić koji je komentirao i jedan članak u Jutarnjem listu u kojemu nekoliko hrvatskih znanstvenika dramatično najavljuje dolazak omikrona i peti val.

“Komedijaši. Sramota. Ajde, Ursula je naručila cjepiva za 100 milijardi eura, 11 doza po stanovniku, prestanite više.Čini se kao da su ovi klaunovi očajni jer epidemija tako uvjerljivo pada kod nas”, napisao je Bakić.

I Gordan Lauc je komentirao članak u Jutarnjem listu.

“O Omikronu ne znamo puno, osim da se brzo širi i da cijepljenje vrlo malo štiti od zaraze s tom virusnom varijantom. S druge strane, u Južnoj Africi je smrtnost daleko manja nego u Delta valu, a ne vidimo niti velik porast hospitalizacija u Škotskoj, gdje se jako proširio.

Dakle za sada zabrinuti trebaju biti samo proizvođači cjepiva i njihovi lobisti, budući da su planirani kvartalni boosteri dobili konkurenciju koja se jako brzo širi i ne naplaćuje svoje usluge. Ne možemo isključiti da će Omikron pokazati nekakvo skriveno lice, ili da će se pojaviti nekakav opasniji soj, ili novi virus, no ono što za sada znamo o Omicronu ne čini se razlogom za strah”, ističe Lauc

Foto: Hina