Fanovi zabrinuti: Popularni glumac otkrio da se borio s teškom bolešću. Više ništa nije isto niti će biti

Fanovi zabrinuti: Popularni glumac otkrio da se borio s teškom bolešću. Više ništa nije isto niti će biti

Glumac Senad Bašić (60), popularni Faruk iz humoristične serije ‘Lud, zbunjen, normalan’, otkrio je da se borio s teškom bolešću zbog koje je bio u bolnici te završio i na operaciji. Iako ne navodi točno o kojoj je bolesti riječ, poznato je da je prošle godine u Hrvatskoj obolio od teške upale pluća.

Nisam bio 40 dana na sceni – rekao je Bašić za Avaz.ba

Bolest je utjecala na njegov glas, a kako mu je to najpotrebnije za posao kojim se bavi, bio je to za njega težak period. Glas mu se stabilizirao nakon što je otišao u bolnicu i imao operaciju. 

Kazao je da se sada osjeća dobro i nastavlja raditi u kazalištu i na filmu

Podsjetimo, glumac je prošle  godine  u Hrvatskoj snimao film te je otkrio da je za to vrijeme završio u bolnici. Kazao je da je film tri dana snimao na kiši te je zbog toga imao užasnu upalu pluća, javlja Večernji list.

– Sada sam dobro, a imao sam užasnu upalu pluća. Tri dana sam snimao na kiši, završio sam u KBC-u Rebro. Moje zdravstveno stanje bilo je ugroženo, bilo je izuzetno opasno, liječnici su zaista bili divni i pomogli su mi. Sada se dobro osjećam – ispričao je za bosanski Avaz te dodao da su mu ostale posljedice.

– Kada u vas neko strpa deset litara antibiotika, naravno da to ostavi posljedice, ali sada sam spreman za rad – kaže glumac. 

Inače, Senadu je prošle godine preminuo otac Rušid koji je bolovao od leukemije, a tugu zbog gubitka nije krio.

– Treba vremenu dati vremena. Meni je bitno da smo njegove posljednje dane proveli zajedno, što je, tu je… Neke se stvari ne mogu izbjeći.  Kao što sam rekao, proživio je 87 godina, lijepih godina – kazao je i dodao kako je doživjeti takvu starost u današnje vrijeme poprilično neuobičajeno.

– Čudno je vrijeme došlo, više ništa nije isto niti će biti. Zdravlje svima treba biti na prvom mjestu i samo se o tome treba voditi računa – zaključio je glumac tada za ovaj portal.

Foto: Screenshot