FIFA potvrdila snagu Vatrenih: Iza nas su velike svjetske nogometne sile

FIFA potvrdila snagu Vatrenih: Iza nas su velike svjetske nogometne sile

Hrvatska nogometna reprezentacija, koja je na SP-u u Katru osvojila brončanu medalju, napredovala je pet mjesta na najnovijoj FIFA-inoj ljestvici i sada se nalazi na sedmom mjestu.

Na prvo mjesto se popela reprezentacija Brazila, drugi su aktualni svjetski prvaci Argentina, a treća je Francuska koja je igrala u finalu nedavno završenog svjetskog prvenstva u Katru. Belgija koja je bila druga na ljestvici objavljenoj u listopadu pala je na četvrto mjesto.

Ispred Hrvatske su još Engleska i Nizozemska, a iza su velike i moćne reprezentacije kao što su Italija (nije ih bilo na SP-u!), zatim Portugal i Španjolska. Maroko koji je na SP u Katru bio senzacija i u borbi za treće mjesto izgubio od Hrvatske 1:2 napredovao je 11 mjesta i popeo se na 11. poziciju.
poster

Njemačka je pala na 14. mjesto, a debelo iza Hrvatske su Danska, Meksiko, Švedska i mnoge druge.

Od hrvatskih suparnika u kvalifikacijama za Euro 2024. koje počinju u ožujku najbolje je rangiran Wales koji je u odnosu na ljestvicu iz listopada pao devet mjesta, sa 19. na 28. poziciju. Turska je napredovala jedno mjesto i sada je 44. reprezentacija svijeta. Armenija je pala sa 93. na 95. mjesto na ljestvici, a Latvija se popela sa 134. na 133. mjesto.