Filipović pozvao u pomoć fra Jozu Zovka: Kršten sam još 1983. godine u jednom selu pokraj Tomislavgrada

Filipović pozvao u pomoć fra Jozu Zovka: Kršten sam još 1983. godine u jednom selu pokraj Tomislavgrada

Zagrebački ogranak HDZ-a je rije nekoliko dana na svojoj Facebooku optužio je Miroslava Škoru za prljavu kampanju i podmetanja, a konkretno su ga prozvali zbog laži o njihovom kandidatu za gradonačelnika Davoru Filipoviću.

Pod nazivom “Škoru bi trebalo biti sram – u panici čak i vrijeđa tuđe obitelji” HDZ Zagreb objavio je tekst o podmetanjima Miroslava Škore, objavio je N1.

Ističu da je lažno prozvao Davora Filipovića da se krstio tek sa 14 godina i da mu je otac srpske nacionalnosti. Nihovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Od početka sam izložen podmetanjima, prljavoj kampanji, lažnim naslovnicama i anketama, no najgore sam ipak doživio od Trgovačkog pokreta Miroslava Škore, koji je neki dan pustio podvalu da sam “kršten s 14 godina” i da mi je “otac Srbin”. U međuvremenu sam medijima dostavio sve dokaze o svom i očevu krštenju. Koliko moraš biti jadan, očajan, uspaničen, da se služiš takvim gadarijama kao škoristi, da u kampanji vrijeđaš tuđu obitelj i besramno lažeš o njoj”, istaknuo je Davor Filipović tijekom posjeta jednom mjesnom odboru.

Jučer je Filipović ponovno spomenuo prljavu kampanju koja se vodi protiv njega, a “usput” se je objavio fotografiju s fra Jozom Zovkom koji ga je, kako tvrdi, još 1983 godine krstio u jednom selu pokraj Tomislavgrada.

“Prljava kampanja je svoj vrhunac doživjela ovaj tjedan kada su u medijski prostor puštene bezočne laži o meni i mojoj obitelji. Nadahnut razgovorom s fra Jozom Zovkom, koji me krstio u Bukovici pokraj Tomislavgrada nakon što je 1983. izašao iz zatvora u Foči, još sam odlučniji u namjeri da učinim sve kako bi naš Zagreb bio grad zadovoljnih ljudi i obitelji”, napisao je Filipović.