Filipovićev “pokvareni telefon”: Zapravo je priznao da je s uhićenim “pljačkašem Ine” Škugorom razgovarao u četiri oka

Filipovićev “pokvareni telefon”: Zapravo je priznao da je s uhićenim “pljačkašem Ine” Škugorom razgovarao u četiri oka

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović prošlog je tjedna izjavio da glavnog osumnjičenog za golemu pljačku Ine Damira Škugora poznaje tek površno, da nema ni njegov broj telefona i da nikad nisu pričali na mobitel ni razmijenili poruku. No, tjednik Nacional u svom novom izdanju tvrdi da je Filipović lagao.

Kako navodi tjednik, pozivajući se na visoki pravosudni izvor koji o tome ima neposredna saznanja, Filipović je tajnim mjerama uhvaćen u razgovorima sa Škugorom i da su komunicirali oko HEP-a.

“Filipović laže da nema Škugorov broj. Redovno je komunicirao sa Škugorom i uhvaćen je u mjerama. Redovno i često su komunicirali, najviše u vezi HEP-a jer je Škugor bio favorit vrha HDZ-a za predsjednika Uprave HEP-a”, rekao je Nacionalov pravosudni izvor, javlja N1.

Filipović demantira Nacional

O napisima Nacionala oglasio se sam Filipović koji tvrdi da su sve optužbe u Nacionalnu – laž.

“Nacional je u jednom broju napisao da sam promijenio frizera i da se šišam gdje i premijer, što je notorna laž, a i smiješno je. Nakon toga je bila objava da imam posebnog savjetnika za medije, to se nije dogodilo”, kazao je Filipović.

“Slikali su me s leđa kako ulazim u more pa su komentirali moje kupaće gaćice”, rekao je.

Demantirao je natpise Nacionala da je bio u telefonskoj komunikaciji s uhićenim Škugorom. “Na pitanje jesam li ikad telefonski razgovarao sa Škugorom rekao sam da nisam, da nikad nisam razmijenio poruku s njim, da nemam njegov broj i da ga poznajem površno”, dodao je.

“Nikad nisam razmijenio poruku sa Škugorom”

Kaže da je on u Ini imenovan dva mjeseca nakon potpisivanja spornog ugovora pa ne može biti vezan uz ovaj događaj. “Nekorektno je da me se pokušava uokviriti u koruptivnu aferu s kojom nema veze.”

Upitan je je li sa Škugorom razgovarao oči u oči.

“Cijela ova afera s Inom počela se događati sredinom 2020. Ugovor OMS-a i Ine dogodio se 19.10.2021. godine. Ja sam imenovan u Inu 18.12., dva mjeseca nakon potpisa tog ugovora. Prema tome, nikako ne mogu biti vezan s svim ovim što se događalo. Nekorektno je da me se pokušava uokviriti u tu aferu s kojom nemam veze”, rekao je.

“Kako sam ja to mogao znati? Neću više komentirati te laži. Ja ću vas pravovremeno obavijestiti o svim radnjama u Ini”, rekao je, javlja Index.

Neće tužiti Nacional

Ponovo je dobio isto pitanje. Je li sa Škugorom razgovarao oči u oči i hoće li tužiti Nacional.

“Ja nisam tužio ni jedan medij. Neću ga tužiti ni sada. A to što sam s nekim razgovarao na nekom skupu, netko koga sam površno poznavao, to neću komentirati, to vodi u dodatne laži. Nikad nisam razgovarao s njim telefonski”, kazao je.

Foto: Hina