Fina tvrdi da je Mate Rimac 3. svibnja 2023. predao sva izvješća za 2021. godinu: Ali zašto joj ne smeta što je kasnio deset mjeseci

Fina tvrdi da je Mate Rimac  3. svibnja 2023. predao sva izvješća za 2021. godinu: Ali zašto joj ne smeta što je kasnio deset  mjeseci

Rimac Grupa predala je Fini sva financijska izvješća za 2021. godinu te se nastavno na medijske napise ispričavaju Rimac Grupi zbog pogrešne interpretacije u javnosti, što je potencijalno moglo negativno utjecati na imidž društva, izvijestili su iz Financijske agencije (FINA).

Iz Fine su danas izvijestili da “nastavno na medijske napise o predaji godišnjeg financijskog izvješća za javnu objavu za 2021. godinu društva Rimac Group, Fina je detaljno razmotrila slučaj i obavještava javnost da je društvo Rimac Group predalo sva financijska izvješća za 2021. godinu.”

Navode kako su ustanovili da je to društvo 3. svibnja predalo dokumentaciju u Fininoj poslovnici gdje su njihovi zaposlenici obavili učitavanje dokumentacij, javlja Tportal.

Društvo Rimac Group, kako pojašnjavaju iz Fine, naknadno je utvrdilo da javno objavljeno revidirano financijsko izvješće društva nije potpuno, tj. da ne odgovara dokumentu koji je društvo Rimac Group predalo, nakon čega su o tome informirali i Finu.

Iz Fine ističu kako postoji mogućnost da je prilikom učitavanja dokumentacije u Fini došlo do greške pri učitavanju, odnosno da ona nije u potpunosti učitana u sustav.

Istovremeno, utvrdili su da je jedan od dokumenata koje je društvo Rimac Group predalo potpisan faksimilom. S obzirom na to da Fina može isključivo prihvatiti potpis u originalnom obliku, zatražili su novi dokument od Rimac Grupe kako bi sva dokumentacija bila potpuna i ispravna.

Na Finin zahtjev, društvo Rimac Group je dostavilo dokument s originalnim potpisom te su time svi dokumenti ispravno predani.

“Ovim putem se ispričavamo društvu Rimac Group zbog pogrešne interpretacije u javnosti, što je potencijalno moglo negativno utjecati na imidž društva”, navodi se u današnjoj objavi Fine na njihovoj internetskoj stranici.

Mate Rimac je komentirao cijelu situaciju.

“Zadnjih dana su nas određeni mediji opet razapeli radi toga što smo, navodno, Fini poslali revizorski izvještaj za 2021. bez prvih 16 stranica dokumenta.Fina je sad objavila da se radi o grešci pri obradi/uploadanju dokumenta. Toliko halabuke i prolivene žući radi tako jednostavne greške. I mog sloma živaca kad sam jučer vidio da se ta trakavica dalje nastavlja iako sam mislio da je davno zatvorena…Do idućeg prolijevanja žući”, napisao je Rimac.

Međutim, ovdje se prešućuje jedna bitna stvar. Sporno izvješće koje je Mate Rimac predao 3. svibnja 2023. godine trebao je predati gotovo godinu dana ranije 30. lipnja 2022. godine. Ali očito mu je Fina progledala kroz prste, a možda je bila i neke intervencija s najviše razine.

Na slici: Mate Rimac u društvu Emanuela Macrona i Andreja Plenkovića

Foto: Hina