Franjo Varga: Otkrit ću tko mi je dao sporne SMS poruke

Franjo Varga: Otkrit ću tko mi je dao sporne SMS poruke

Zatražili smo, moj odvjetnik i ja, sastanak u Državnom odvjetništvu, kako bih im rekao tko mi je dao SMS-ove za koje me se tereti. Razgovarali smo o tome s tužiteljem Svenom Miškovićem, pristao je i rekao kako će nas nazvati i javiti kada da dođemo na razgovor, bit će to idući tjedan. Reći ću sve nakon tog ispitivanja, ustvrdio nam je jučer Franjo Varga, koji je optužen u aferi SMS zajedno s Blažom Curićem, kumom HDZ-ova Milijana Brkića, piše Večernji list..

Nakon šest mjeseci provedenih iza rešetaka, za koje je vrijeme provedena i istraga protiv njega i Curića te podignuta optužnica zbog sprečavanja dokazivanja, bivši MUP-ov informatičar, 37-godišnji Franjo Varga, pušten je 18. ožujka iz istražnog zatvora da se brani sa slobode. Curića se, inače, tereti za pomaganje Vargi u tom kaznenom djelu. Po optužnici, Varga je izradio lažne SMS korespondencije koje su trebale pomoći Zdravku Mamiću i Ivici Todoriću u kaznenim postupcima koji se protiv njih vode.

U medijima je Varga ovih dana ipak istupio tvrdeći kako Milijan Brkić i Blaž Curić nemaju nikakve veze sa spornom SMS korespondencijom u slučaju Mamić te da će uskoro otkriti od koga ju je dobio. Riječ je, podsjetimo, o lažnoj prepisci između bivšega glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana i jednog osječkog suca, kojom je Zdravko Mamić mahao pred medijima večer prije svoje presude, pokušavajući uvjeriti javnost da “Cvitan reketari osječke suce kako bi ga osudili”. Iako se, dok je bio u istražnom zatvoru, pojavila informacija kako je priznao krivnju, Varga je poslije to porekao. Zatekli smo ga jučer u njegovu dvorištu u Belišću, na kući mu se vijorila hrvatska zastava. – Kod nas je danas kirbaj, slavimo, imamo goste – objasnio je.

Foto: N1

Facebook Comments