Fred Matić o HDZ-ovoj šapi, Ferrariju i neiskusnom vozaču: Milanović je ostao zadnja brana

Fred Matić o HDZ-ovoj šapi, Ferrariju i neiskusnom vozaču: Milanović je ostao zadnja brana

Europarlamentarac Predrag Fred Matić komentirao je u N1 Studiju uživo sukob predsjednika Republike Zorana Milanovića i ministra obrane Marija Banožića koji već tjednima zaokuplja pažnju javnosti i u kojemu nijedan od dužnosnika ne štedi na teškim riječima.

Matić kaže kako je “tužan i razočaran” što se to događa.

“Hrvatska puca po šavovima, a mi se zabavljamo dječjim igricama”, kaže. On smatra da je sukob predsjednika s Banožiće krenuo ranije. “HDZ je stavio šapu na sve u Hrvatskoj. Probajte u jednom vrtiću naći nekoga tko nije kadroviran iz HDZ-a. Ostalo je još Ministarstvo obrane. Vi znate da ljudi u Hrvatskoj imaju više povjerenja u vojsku nego u Crkvu, i sada je Milanović ostao zadnja brana…”, govori Matić.

Na pitanje je li vojska politizirana on kaže: “Jako.”

O tome je li SDP kadrovirao u vojsci, kaže: “Koliko se sjećam ne. SDP to ne radi, to nam je jedna od mana. Ja kad sam došao u Ministarstvo branitelja nisam nikog smijenio, a kad sam otišao shvatio sam kakvi su to ljudi.”

“Zadnja brana normale ove države je bila vojska i tu su se isto upetljali i kadrovirali”, govori Matić.

“Tu ima nešto više, samo je slučaj brigadira Burčula bio ono nešto što je prelilo čašu. HV je za ovu državu Ferrari. A Ferrari ne dajete vozaču koji je jučer položio vozački”, kaže Matić.

Foto: Hina