Frka Petešić prijavljen na adresi u Salima na Dugom Otoku, gdje je prirez nula posto

Frka Petešić prijavljen na adresi u Salima na Dugom Otoku, gdje je prirez nula posto

Predstojnik premijerovog Ureda Zvonimir Frka Petešić opovrgnuo je u utorak napise prema kojima je stan u kojemu živi kao najmoprimac prvi obnovljen u Zagrebu jer on tamo živi, naglasivši da nije tražio niti urgirao kod Državnih nekretnina da se čim prije krene s njegovom obnovom.

“To nije točno”, rekao je Frka Petešić novinarima nakon što je tjednik Nacional objavio da je stan u centru Zagreba u vlasništvu države koji koristi obnovljen rekordno brzo nakon zagrebačkog potresa 22. ožujka 2020, javlja N1.

Također je rekao i da je on prijavljen na adresi u Salima na Dugom Otoku.

Frka Petešić je objasnio kako su se vrlo brzo nakon potresa, već početkom travnja, okupili suvlasnici osam stanova u zgradi, zahvaljujući prije svega činjenici da je jedan od suvlasnika bračni par Ćurić, građevinari, a kako bi se krenulo u konstrukcijsku obnovu zgrade i u hitne sanacije.

“Oni su okupili sve ostale suvlasnike, a činjenica da je jedan od stanova u vlasništvu Državnih nekretnina, oni su i njih uključili kako bi mogli krenuti u cjelovitu obnovu, jer bez uključivanja svih suvlasnika nekretnina to ne bi bilo moguće”, kazao je Frka Petešić.

“Ja nisam vlasnik stana i nisam u tome sudjelovao na bilo koji način”, istaknuo je te naveo kako ne zna točan datum kad se stan u kojem živi počeo obnavljati.

Naglasio je i kako se u obnovu stana u kojem živi nije išlo prije inicijative ostalih suvlasnika.

“Suvlasnici su 2. travnja imali sastanak i krenuli su u proceduru i nekoliko stanova je krenulo u obnovu i nakon toga je krenula i obnova stana u kojem živim”, naglasio je.

Kazao je kako su suvlasnici sami pronašli izvođače radova, a što se tiče stana u kojem živi, doznao je, kaže, da su Državne nekretnine imale podizvođača.

Naglasio je kako nije od nikoga nije tražio, odnosno urgirao kod Državnih nekretnina da se čim prije krene s obnovom njegovog stana.

Opetovao je kako je on najmoprimac, a ne vlasnik stana i da se nije bavio obnovom te da ne zna detalje o obnovi zgrade.

“To nije pitanje za mene, nisam se time bavio, najmoprimac sam, ne vlasnik stana, nisam se bavio obnovom zgrade ili stana, selio sam se iz jednog dijela stana u drugi dok je trajala obnova”, kazao je.

Foto: Hina