Gazda se razgoropadio: Izveo je do sada najžešći napad na Plenkovića

Gazda se razgoropadio: Izveo je do sada najžešći napad na Plenkovića

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić tvrdi da je proces protiv nejga montiran sa svrhom da mu se oduzme imovina.

“Ovaj politički montirani proces „Afera Agrokor“ je sumrak pravosuđa Republike Hrvatske.Hrvatska javnost danas zna da su protiv Ivice Todorića i Agrokora, Plenković i njegova banda organizirali: zločinačko udruženje i isplanirali ZAVJERU s ciljem pljačke privatne imovine.

Kako bi banditi mogli realizirati svoje ciljeve trebala im je podrška DORH-a, a to su dobili preko gospođe SANI LJUBIČIĆ. Iz svih dosadašnjih, mnogobrojnih dokaza, znamo da je od prvog dana imala svoj ured na istom katu s A.Ramljakom, te da je ispitivala svjedoke, prijetila itd, a iz procesa na Županijskom sudu u Zagrebu proizlazi nepobitna činjenica da je Sani Ljubičić osoba koja je potpisala ugovor s Ismetom Kamalom. Svoj posao u predmetu „Veliki Agrokor“ je vodila U SURADNJI s Martinom Dalić, Ivanom Matovinom, Antom Ramljakom, Joškom Džidom, Danijelom Radićem i drugima.Operativno, S.Ljubičić je bila pod kontrolom politike, odnosno Martine Dalić.

Iz dokaza proizlazi da je Sani Ljubičić znala sve činjenice i unatoč tome je potpisala UGOVOR s Kamalom i KPMG Poljska kojim je Republici Hrvatskoj, osobama koje je optužila, pravosudnom sustavu Hrvatske nanijela neprocijenjivu materijalnu i reputacijsku štetu kršeći niz članaka KZ i to čl.291 st,1.i2.KZ, čl.295.KZ., čl. 329 KZ, čl. 244. KZ., čl. 241. i dr., a svojim neprofesionalnim radom, pod utjecajem M.Dalić u okviru udruženja napravila kaos, uvalila mnoge zamjenike u problem..

U medijima mi se postavlja pitanje zašto imam na “meti” glavnu državnu odvjetnicu Zlatu Hrvoj-Šipek (u daljnjem tekstu gđa.Šipek), a ne bivše šefove DORH-a Dinka Cvitana i Dražena Jelinića?Prozivam gđu. Šipek zato što je od 26.05.2020. godine Zlata Hrvoj-Šipek preuzela dužnost Glavnog Državnog odvjetnika, a oko tri mjeseca kasnije je – 14.08.2020. NAREDILA PODIZANJE OPTUŽNICE protiv Ivice Todorića i drugih. NAKON OVOG ČINA gđa.ŠIPEK JE ZAPOVJEDNO ODGOVORNA!!! Zato govorim o gđi.Šipek.a)

16.03.2021. povukla je optužnicub) 17.11.2021 gđa. Šipek je tiskovnoj konferenciji rekla„…optužnicu ćemo ponovno podići …“ „ … ponovno ćemo aktivirati zamjenike koji su radili na tom predmetu, a jedan od tih zamjenika je SANI LJUBICIĆ …“ c) 17.06.2022 g. Šipek je dala nalog o podizanju nove optužnice.

Gospodina Dinka Cvitana u čitavom procesu nikada nitko nije spomenuo osim na moje pitanje svjedoku Ismetu Kamalu koji mi je odgovorio da se s njim također sreo i činjenica da je on dao nalog za provođenje istrage. Ime i prezime gospodina D.Cvitana pravni kuloari, istrazivački mediji ili bilo tko drugi nije objavio ili činjenice o njegovoj uključenosti iznio. Gospodin Dražen Jelenić, u njegovom mandatu sam dobio od DORH-a odbijenicu tužbe protiv grupe Borg, ali i popratnu dokumentaciju od oko 2.500 stranica koja dramatično optužuje Plenkovića, Dalić, grupu BORG, Ruske banke i dr. Osim toga, moglo bi lako biti da on nije pristao podignuti neosnovanu OPTUŽNICU protiv mene i mojih kolega, pa da je možda upravo iz tih razloga smijenjen?!.

U sudskom postupku je dokazano da je VJEŠTAČKI NALAZ NEZAKONIT, A TO JE DORH NA ČELU S HRVOJ-ŠIPEK POKUŠAO PRIKRITI!DORH (ja bih rekao Ljubičić-Dalić i udruženje) je fingirao neosnovanu optužnicu.To je za Republiku Hrvatsku SKANDALOZNO”, ističe Ivica Todorić.

Foto: Hina