Goluža: Kako se Vučić uz pomoć Pupovca pokušao ušuljati u Hrvatsku? Zašto mu naši vlastodršci gledaju kroz prste?

Goluža: Kako se Vučić uz pomoć Pupovca pokušao ušuljati u Hrvatsku? Zašto mu naši vlastodršci gledaju kroz prste?

Trpimir Goluža reagirao je na najavu dolaska Aleksandra Vučića u Jasenovac.

“ALEKSANDAR VUČIĆ, aktualni predsjednik Srbije, ratnih devedesetih bio je radikalni velikosrbin, notorni četnik.Kao vjerni sljedbenik ravnogorskog pokreta bio je jedan od najbližih suradnika i veliki štovatelj četničkih vojvoda Vojislava Šešelja i Tomislava Nikolića.

S njima je obilazio okupirane dijelove Hrvatske i Bosne i Hercegovine, podržavao i poticao zločine u ime srpstva i propagirao sumanute velikosrpske ideje.U ožujku 1995., par mjeseci VRO OLUJA, na okupiranom hrvatskom području u Glini uvjeravao je okupljenu masu istomišljenika da „nikada srpska Krajina, Glina i Banija neće nazad u Hrvatsku i da će oni živjeti u Velikoj Srbiji, jedinstvenoj srpskoj državi“.

Danas se Aleksandar Vučić pokušao, na mala vrata uz pomoć svog adlatusa Milorada Pupovca, ušuljati u Hrvatsku. Namjeravao je privatno posjetiti Jasenovac i Pakrac, vjerojatno s istom krajnjom namjerom kao i 1995.: osokoliti svoje sunarodnjake i probuditi im čeznju za jedinstvenom srpskom državom, Velikom Srbijom.

Posjet Jasenovcu i prigodno sotoniziranje Hrvatske bio bi idealan način za ostvarenje Vučićevih nakana. Hrvatske vlasti zabranile su Vučiću ulazak u Hrvatsku, a on nam je poručio: “Samo vi radite svoj posao! Živjet će srpski narod i nikada neće zaboraviti.”

Vučiću, očito ti se čini da je hrvatski narod zaboravan i da smo zaboravili na zločine tebe i tvojih istomišljenika. No, griješiš, jako griješiš.

Iako ti naši vlastodršci jako gledaju kroz prste teško zakrvavljenih ruku, hrvatski narod pamti i nikad neće zaboraviti: Vukovar, Škabrnju, Berak, Lovinac, Erdut, Nadin, Dalj, Saborsko, Široku Kulu, Tordince, Tovarnik, Borovo Selo, Novo Selo Glinsko, Slunj, Rakovicu…Vučiću, koliko god se trudio umanjiti svoju gnjusnu ulogu u devedesetim, za nas si i dalje simbol promašene, zločinačke velikosrpske politike.Dok je srca bit će i Kroacije”, ističe Goluža.

Foto: Hina