Goluža komentirao “kragujevački fakultet” na kojemu je studirala supruga Peđe Grbina: Živiš u EU, a učiš YU!

Goluža komentirao “kragujevački fakultet” na kojemu je studirala supruga Peđe Grbina: Živiš u EU, a učiš YU!

Doktor Trpimir Goluža komentirao je reakciju Peđe Grbina na medijske napise o tome da je njegova supruga Altana Hodžić Grbin studirala na “fakultetu iz Kragujevca”.

“Ono kad supruga čovjeka koji bi htio upravljati Hrvatskom državom istovremeno živi u Puli, a studira za medicinsku sestru na za Hrvatsku neakreditiranom Sveučilištu u Kragujevcu u toj istoj Puli.

Doduše isti program studija sestrinstva, ali akreditiran, postoji na Sveučilištu u Rijeci, ali..Pa od Pule do Rijeke je više od sto kilometara, a od Pule do Sveučilišta u Kragujevcu nije skoro osam stotina kilometara već par stotina metara.

Osim toga kragujevačka diploma je međunarodne težine!Da situacija bude zanimljivija, suprug kragujevačke studentice je diplomirani pravnik, bivši odvjetnik i sadašnji predsjednik Socijaldemokratske partije koji žarko želi postati premijer.

Preuzme li Peđa državne uzde, mogli bismo svi živjeti u Hrvatskoj, a istovremeno se obrazovati na srbijanskim sveučilištima i veleučilištima. Živiš u EU, a učiš YU!Peđa internacionale”, ističe Goluža.

Podsjetimo, vijest da je kragujevački Medicinski fakultet poništio diplome 22 hrvatska državljana odjeknula je tek kada se doznalo da je među njima možda i Altana Hodžić Grbin, supruga predsjednika SDP-a Peđe Grbina.

Jučer su strukovne komore objavile da u Hrvatskoj rade tri liječnika i 13 medicinskih sestara s diplomama fakulteta čiji je bivši dekan pod istragom jer ga se sumnjiči da je zlouporabio svoje ovlasti i pogodovao pri izdavanju diploma hrvatskim državljanima, pribavivši si time višemilijunsku protupravnu korist.

Predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara Mario Gazić izjavio je da je polaganjem razlike u ispitima postupak kod njih prošlo 13 medicinskih sestara s diplomom iz Kragujevca i da su stoga oni uputili tamošnjem Medicinskom fakultetu popis s njihovim imenima, tražeći odgovor jesu li diplome neke od tih osoba poništene.

Kada im stigne odgovor, a očekuju ga u roku od dva tjedna, rekao je Gazić, »vidjet ćemo hoće li im se oduzeti licenca«. Dakle, potencijalno bez licence medicinske sestre može ostati i Grbinova supruga, koja je pod okriljem kragujevačkog Medicinskog fakulteta a u organizaciji Europskog centra za mir i razvoj Ujedinjenih naroda strudirala u Puli. Nije to, naravno, ugodna situacija ni za predsjednika SDP-a.

Foto: Hina