Goluža kritizirao Tomaševićevu “mobilnost”: Ovo je mrcvarenje građana

Goluža kritizirao Tomaševićevu “mobilnost”: Ovo je mrcvarenje građana

Zastupnik u Gradskoj skupštini Trpimir Goluža kritizirao je tjedan mobilnosti koji organizira Tomaševićeva gradska administracija.

“Tjedan mobilnosti pretvara se u tjedan mrcvarenja građana Zagreba.Nakon gradonačelnikovog sakaćenja automobilskog prometa u Deželićevoj, Europski tjedan mobilnosti za promet je zatvorio Masarykovu i Preradovićevu ulicu.

Već prvi dan Tjedna mobilnosti pokazao je da Grad Zagreb nema dovoljno dobro organiziran javni gradski i prigradski prijevoz niti potrebnu infrastrukturu za ovakvo eksperimentiranje. Važne državne i gradske ustanove u kojima radi velik broj ljudi, koji žive daleko izvan centra, smještene su u samom središtu grada što automobilski promet itekako usmjeruje u srce Zagreba.

Za vrijeme jutarnjeg potpunog automobilskog prometnog kolapsa u Deželićevoj, po novouređenoj biciklističkoj stazi prošlo je svega par biciklista!Dokaz da umjesto tri sad imamo dvije vozne trake za automobile koje su začepljene i traku za bicikliste koju praktično nitko ne koristi.

MOŽEMO! opet u ništa❗️Do kada”, ističe Trpimir Goluža.

Foto: Hina